Een leuke man
Afbeelding van Een leuke man
Afbeelding van Een leuke man

Een leuke man

Vlotte roman geeft een boeiend tijdsbeeld van ontwikkelingen die de maatschappij in de jaren zestig voorgoed hebben veranderd

€ 17,50  Omschrijving

  En alles klopt. Ze houden van dezelfde literatuur, muziek en kunst – hij meer de Engelse vanwege zijn jarenlange verblijf in Engelssprekend Afrika, terwijl Laura juist erg van de Franse cultuur houdt, maar ze passen allebei naadloos in het hippe circuit van die periode. Leon is niet alleen een leuke man, hij is ook boeiend en ze voelt zich vanaf de eerste dag prettig in zijn gezelschap. Niet direct vlindertjes, maar een rustige vorm van elkaar aanvoelen en aantrekken.

  Laura en Leon ontmoeten elkaar nadat ze allebei al de nodige deuken in het leven hebben opgedaan. Ze lijken goed bij elkaar te passen, al komen er in de loop van de tijd langzamerhand scheurtjes in hun relatie, als ze zich in een heel verschillende richting ontwikkelen. Tegen de achtergrond van een sterk veranderende maatschappij waarin vrouwen meer en meer voor zichzelf opkomen, leert Laura om haar eigen weg te gaan.


  De roman geeft een boeiend tijdsbeeld van ontwikkelingen die de maatschappij voorgoed hebben veranderd.
  Mirjam Hommes schreef eerder Het Hemamirakel, een verhalenbundel over vrouwen die opkomen voor zichzelf en toegeven aan hun eigen dromen.
  NBD Biblion schreef daarover:
  De verhalen lezen als een trein en stimuleren de lezer om bewust naar het eigen leven te kijken. Een bijzonder lezenswaardige bundel.

  Een leuke man_Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x13 mm
  Aantal pagina's 129
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Mirjam Hommes
  Biografie

  Mirjam Hommes woont na een actief leven van lesgeven (geschiedenis) en actieve politieke betrokkenheid, in Frankrijk waar ze tijd en rust heeft om de opgedane levenswijsheid op papier te zetten. Zelf noemt ze zich cultuurhistorica en kiest daarbij als voormalig lid van de Emancipatieraad bewust voor de relatie vrouw/man door de eeuwen heen.

  Verschijningsdatum 18-04-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-852-8
  EAN nummer
  9789089548528
  Auteur
  Mirjam Hommes