Een roos vol splinters
Afbeelding van Een roos vol splinters
Afbeelding van Een roos vol splinters

Een roos vol splinters

Ontroerende, spannende en bij vlagen geestige roman over de volwassenwording van een beschadigde jonge vrouw en haar wanhopige gevecht om haar liefde volledig te kunnen bewijzen.

€ 22,50  Omschrijving

  ... verkrachting is een aanslag die je leven ontregelt, dromen verandert in nachtmerries, vuur bederft, energie uitput en wilskracht verdooft. Verkrachting is een vloek die je gedachten vergiftigt met woede en haat, je verlamt met onmachtige fantasieën over wraak.' (Lieke Vallen)

  Lieke Vallen, de hoofdpersoon in Een roos vol splinters, wordt op haar zeventiende verkracht maar weet niet door wie en hoe. Haar dominante, manipulerende vader legt de schuld bij haar neer en hulpverleners hebben geen idee hoe groot de verwoestende aanslag is die er op haar identiteit is gepleegd. Niettemin weet zij zich ongebroken staande te houden en heeft zelfs de kracht om haar vader, als de tijd daar is, op zijn plaats te zetten. Een buitengewoon dappere daad.

  Haar vriend Arjan helpt haar, langzaam haar geestelijke balans te hervinden, tot een lichamelijk trauma haar leven dreigt te ruïneren.

  Een roos vol splinters is het relaas van een beschadigde jonge vrouw en haar wanhopige gevecht om haar liefde volledig te kunnen bewijzen. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde verkrachting. Deze ontroerende, spannende en bij vlagen geestige roman maakt de pijn die slachtoffers van verkrachting meedragen invoelbaar. Een roos vol splinters is een boek dat geschreven moest worden.


  Een roos vol splinters_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x21 mm
  Aantal pagina's 333
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Frits Criens
  Biografie

  Frits Criens (Haelen, 1949), stadsdichter van de gemeente Leudal, publiceerde verschillende bundels met klassieke, vormvaste poëzie en light verse. Ook heeft hij een vijftiental toneelstukken op zijn naam staan. Hij is vaste medewerker van De Tweede Ronde, tijdschrift voor literatuur. Zijn werk in het Limburgs is meerdere keren bekroond. In 2009 verscheen zijn roman Verzwegen oorlog.

  Verschijningsdatum 29-03-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-938-9
  EAN nummer
  9789089549389
  Auteur
  Frits Criens