Een toekomstverkenning
Afbeelding van Een toekomstverkenning
Afbeelding van Een toekomstverkenning

Een toekomstverkenning

Roel Beenen beschrijft verwachtingen, dus uitdrukkelijk geen voorspellingen, over ontwikkelingen in de periode tussen 2017 en 2050

€ 22,50  Omschrijving

  Mensen zijn de enige wezens op deze planeet die voortdurend met de toekomst bezig zijn, want wat over een minuut gebeurt of over honderd jaar, gaat steeds over de toekomst. We sparen voor ons pensioen en we studeren om later onze jeugddroom te verwezenlijken. Bedrijven en instellingen hebben mensen in dienst die verwachtingen opstellen over ons koopgedrag, over een jaar of over vijf jaar. We spreken dan niet over voorspellingen, maar over verwachtingen of prognoses. In ons leven doen we hetzelfde, we houden rekening met onze persoonlijke geschiedenis. We leren van onze fouten of van het tegenovergestelde en aan de hand daarvan plannen we ons leven.

  In dit boek beschrijft Roel Beenen verwachtingen, dus uitdrukkelijk geen voorspellingen, over ontwikkelingen in de periode tussen 2017 en 2050. Een paar voorbeelden: over vijftien jaar vervangt een vliegtuigje de auto, wonen veel mensen in goedkope kunststof huizen, leven we gezonder en langer en nemen robots nog veel meer laaggeschoold werk over dan nu al het geval is
  In dit boek bepleit de schrijver een basisinkomen voor iedereen. Hij ziet een veel grotere rol weggelegd voor de vrouw, die nu op veel plaatsen onderdrukt, genegeerd, gekleineerd of ondergewaardeerd wordt terwijl we het volgens hem juist van de intuïtie van vrouwen en hun sociale gevoel moeten hebben. Ook zelfbeschikkingsrecht en een opener en respectvolle seksuele opvoeding zijn onderwerpen waar de schrijver grote waarde aan hecht.

  Een toekomstverkenning_Inkijk.pdf

  Formaat 165x240x14 mm
  Aantal pagina's 151
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Roel Beenen
  Biografie

  Roel Beenen is op 18 april 1942 geboren te Oldeholtwolde (gem Weststellingwerf, Fryslân). Hij bezocht de kweekschool te Sneek en werkte daarna als onderwijzer te Bergen op Zoom. Hij volgde de studie middelbaar Duits en kreeg aansluitend een aanstelling als leraar te Zwolle. Hij woonde van 1995 tot 2000 In Frankrijk. Zijn interesses zijn filosofie en theologie.

  Verschijningsdatum 06-06-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-861-0
  EAN nummer
  9789089548610
  Auteur
  Roel Beenen