Een zondagskind van glas
Afbeelding van Een zondagskind van glas
Afbeelding van Een zondagskind van glas

Een zondagskind van glas

Onderhoudende verhalen over ontmoetingen en gesprekken van huisarts in ruste

€ 19,50  Omschrijving

  Als gepensioneerd huisarts staat Jan de Haan nog midden in het leven. Hij drinkt graag een kopje koffie op een terras of aan de stamtafel in een café. Daar ontmoet hij mensen van verschillende pluimage. Hij is altijd te porren voor een goed gesprek. Tijdens zijn wandelingen in het dorp wordt hij regelmatig aangesproken door oud-patiënten. Ze vragen hoe het met hem gaat en gaan dan verder met hun eigen verhaal.

  Het boek staat vol van gebeurtenissen die hij meemaakt in de wandelgangen van alledag. Soms zit er achter een klop op de deur een heel verhaal.
  Maar ook de ontberingen van het leven zijn hem niet gespaard gebleven. Ondanks dat gaat hij nog steeds optimistisch door het leven, waarbij hij ook gesprekken over de eindigheid ervan niet schuwt.


  Eenzondagskindvanglas_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 202
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Jan de Haan
  Biografie

  Jan de Haan werd in 1946 geboren in Nieuw-Buinen. Zijn vader was fabrieksarbeider en werkte als glasblazer. De hoofdonderwijzer van de lagere school zorgde ervoor dat hij naar de HBS kon. Hij kreeg bijles. In 1963 begon hij zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Nog voordat hij zich vestigde als huisarts in het Friese Scherpenzeel, trouwde hij met Alida Anna Smit. Ze kregen twee dochters, Esther en Maria. In 1986 promoveerde hij aan de Universiteit van Nijmegen. Tien jaar later werd hij benoemd tot hoogleraar ‘Praktijkvoering in de huisartsenpraktijk aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn publicaties over het delegeren van taken in de huisartspraktijk. Hij was zijn tijd ver vooruit. Zijn collega’s waren het niet altijd eens met zijn visie.
  In 2006 stopte hij om gezondheidsredenen met werken. Tijdens zijn drukke werkzaamheden bleef hij tijd vrijmaken voor zijn hobby’s: schrijven, modelbouw, goochelen. Ook na zijn en pensionering bleef hij de ontwikkelingen in de organisatie van zijn vak nauwlettend volgen. Hij heeft 278 publicaties op zijn naam.

  Bij Elikser verschenen van hem: Van dorpsdokter tot hoogleraar en de gedichtenbundel Weinig woorden.

  Verschijningsdatum 09-12-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-492-0
  EAN nummer
  9789463654920
  Auteur
  Jan de Haan