En toen kwam jij nog
Afbeelding van En toen kwam jij nog
Afbeelding van En toen kwam jij nog
Afbeelding van En toen kwam jij nog

En toen kwam jij nog

Dit boek maakt glashelder wat het betekent om nakomer te zijn. En tegelijkertijd werpt het nieuw licht op de plaats van de andere kinderen in een gezin

€ 17,95  Omschrijving

  Over lief en leed in het leven van nakomers

  Nakomers groeien op in een gezin dat al compleet is. Daardoor nemen ze van meet af aan een bijzondere plek in. Mensen die er zelf geen ervaring mee hebben, fantaseren over deze plek als ‘heel mooi’ of juist ‘heel lastig’. De auteurs – zelf nakomer en in het dagelijks leven coach, therapeut en trainer – deden onderzoek en legden de verhalen van nakomers vast voor een breed lezerspubliek. De levensverhalen worden geplaatst in een theoretisch kader van Transactionele Analyse en systemisch werken.

  Als nakomer mis je een groot deel van de familiegeschiedenis. In dit boek vertellen nakomers over de specifieke thema’s die hen ten diepste raken. Wat voor veel kinderen gewoon is, namelijk ‘er zijn en erbij horen’, is voor nakomers niet vanzelfsprekend. Ze hebben vaak een eenzame plek. Ze vertellen hoe ze of te klein of te groot moesten zijn: hoe ze buiten beslissingen gehouden werden of hoe ze op te jonge leeftijd betrokken werden bij volwassenenzaken.

  Dit boek, met een voorwoord van Wibe Veenbaas van Phoenix Opleidingen, maakt glashelder wat het betekent om nakomer te zijn. En tegelijkertijd werpt het nieuw licht op de plaats van de andere kinderen in een gezin. Daarmee is het zowel interessant voor wie om persoonlijke redenen belangstelling heeft voor dit onderwerp als voor wie zich er beroepshalve in wil verdiepen.

  En toen kwam jij nog Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x8 mm
  Aantal pagina's 128
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteurs Margje Duursma en Caroline Lalieu
  Biografie

  Margje Duursma (1948) is coach, trainer en procesbegeleider. Ze heeft een bureau voor communicatie en coaching en werkt in het onderwijs, de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening. Ze begeleidt mensen op het gebied van leiderschapsontwikkeling, emotionele intelligentie en persoonlijke effectiviteit. Ze ondersteunt teams om beter samen te werken en bij veranderingsprocessen.
  Ze is opleider van beroepscoaches en heeft zich gespecialiseerd in Transactionele Analyse
  en systemisch werken. Margje integreert ziel en zakelijkheid in de vraagstukken van cliënten en opdrachtgevers. Haar motto is ‘van hard en moet, naar hart en moed’.

  Caroline Lalieu (1962) begon na haar sociaalpedagogische studie haar loopbaan in de jeugdzorg. Daarna stapte ze over naar de commerciële dienstverlening.
  Ruim twintig jaar werkte ze in het bedrijfsleven op het vlak van arbeidsbemiddeling, loopbaanadvies, werving en selectie, en communicatie. Behoefte aan verdieping
  leidde tot zeven jaar intensieve scholing in coaching en counseling, neurolinguïstisch programmeren, Transactionele Analyse, diagnostiek en systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen). In 2009 vestigde ze zich als zelfstandig coach, trainer en therapeut. Daarnaast werkt ze binnen de specialistische ggz als intaker en behandelaar in intensieve begeleidingstrajecten.

  Verschijningsdatum1-8-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-350-3
  EAN nummer
  9789463652603
  Auteur
  Margje Duursma
  co-auteur
  Caroline Lalieu