Fabeltjesland
Afbeelding van Fabeltjesland
Afbeelding van Fabeltjesland

Fabeltjesland

Satirische fabels over actuele thema’s zoals vergrijzing, groene energie, prachtwijken, dierenactivisme en nog veel meer

€ 12,50  Omschrijving

  Sinds het succes van ‘Filosofische Fabels’, ‘Psychologische Fabels’, ‘Satirische Fabels’ en ‘Luchtige Fabels’ (2009) schrijft Wim Meyles elke vrijdag een satirische column in de vorm van een fabel voor dagblad De Pers. ‘Fabeltjesland’ bevat een mix van in de krant gepubliceerde en nieuwe fabels, over actuele en gevarieerde thema’s als graaiende bankiers, vergrijzing, plastische chirurgie, doping, Peter R. de Vries, groene energie, voetbaltransfers, pedopriesters, TomTom, Hyves, prachtwijken en dierenactivisme.

  Gelijk met ’Fabeltjesland’ is van Wim Meyles ook ‘Dierengedoe’ verschenen, een bundel met politieke fabels, waarvan een aantal ook in De Pers gepubliceerd is.

  Uit de NBD|Biblion recensies:

  Filosofische Fabels: “Klassiek met een eigentijdse en eigenwijze draai. Kostelijke doordenkers met een filosofische moraal. Leuk, ontspannend boekje, vol grappige woordspelingen en satire.”

  Psychologische Fabels: “De fabels zijn over het algemeen grappig om te lezen, zetten soms aan tot dieper nadenken en roepen een glimlach op.”

  Satirische Fabels: “De auteur levert op humoristische wijze kritiek op maatschappelijke misstanden en menselijke hebbelijkheden. Na een kort dierenverhaal, vol menselijke trekken, wordt de satirische moraal in spitse versvorm neergezet. Aardig, actueel boekje.”

  Luchtige Fabels: “Door de scherpe observatie en de creatieve taalrijkdom kan de auteur gelden als een 21e-eeuwse La Fontaine.”

  Formaat125x200 mm
  Aantal pagina's96
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurWim Meyles
  Korte levensbeschrijving

  Wim Meyles (1949) heeft Engelse taal- en letterkunde gestudeerd en is werkzaam als decaan op een scholengemeenschap in Alkmaar. Zijn voornaamste interessegebieden zijn psychologie en taal. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met schrijven (woordspelingen, sprookjes, fabels, korte verhalen) en beeldhouwen (zie www.wimmeyles.exto.nl). Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en zes kleinkinderen.

  Verschijningsdatum2010-06-01

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-219-9
  EAN nummer
  9789089542199
  Auteur
  Wim Meyles