Fascinerende gekko's
Afbeelding van Fascinerende gekko's
Afbeelding van Fascinerende gekko's

Fascinerende gekko's

Uitgebreid naslagwerk over de populaire gekko, van terrarium en voedseldieren tot ziektes en verwondingen, geschreven door een deskundige liefhebber

€ 27,50  Omschrijving

  In dit uitgebreide naslagwerk vindt u alle informatie over het houden van gekko’s. Als huisdier winnen de gekko’s flink aan populariteit. Er is dan ook grote behoefte aan informatie over praktische zaken als verzorging en ziektes van dit dier. Daar voorziet dit boek in ruime mate in. Na een introductie over uiterlijk en bijzonderheden, zoals de enorme kleefkracht van hun voeten en het merkwaardige tjilpende geluid dat ze voortbrengen, vertelt de schrijfster, hoe u zich moet voorbereiden op de aanschaf van een gekko. Want, een gekko komt niet als u hem roept, houdt niet van knuffelen en klimt niet enthousiast tegen de ruit van het terrarium als u thuiskomt.

  Het is dus belangrijk om er goed over na te denken of het inderdaad het soort huisdier is dat u wilt. Aan de andere kant, hij hoeft niet uitgelaten te worden als het regent, hoeft nooit in bad en uw meubilair is volkomen veilig voor hem. In het boek komen de volgende onderwerpen aan de orde: het terrarium, inrichting en verlichting, een uitgebalanceerde voeding en ziektes en verwondingen. Maar ook vindt u er informatie over wat u moet doen als uw gekko is ontsnapt, hoe ze zich voortplanten, hoe u kunt zien of er iets aan de hand is en hoe u prooidieren kweekt en moet bewaren. De volgende gekkosoorten worden uitgebreid behandeld: de luipaardgekko, de Afrikaanse vetstaartgekko, de dikvingergekko, de reuzenbladstaartgekko, de wimpergekko en de vipergekko.

  Het boek is helder geschreven en zeer informatief door een enthousiaste en ervaren liefhebber. Tevens werd meegewerkt door een dierenarts, een ervaren kweker van luipaardgekko’s, een fotografe én een Amerikaanse herpetologe. Het boek bevat prachtige foto’s en vormt een bron van informatie voor zowel de beginnende als de ervaren hobbyist!

  Formaat125x200 mm
  Aantal pagina's284
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurCindy Hoek
  Korte levensbeschrijving

  Cindy Hoek is van jongs af aan al gek op dieren. Ze volgde een opleiding management & veehouderij, werkte een tijdje bij Artis en werd toen Hoofd dierenverzorging bij een dierenasiel/pension. Hobbymatig hield ze een koppel luipaardgekko’s, die langzaam aan steeds verder begon uit te breiden. Haar interesse voor herpetologie groeide evenredig mee, en zo ontstond geleidelijk het idee om aan een boek over reptielen te gaan werken.

  Inmiddels bestaat haar gekko-collectie uit veertien luipaardgekko’s, twee palmgekko’s, twee wondergekko’s en één Turner’s dikvingergekko.

  Naast de gekko’s wordt het huis verder nog bevolkt door één hond, één kat, drie ratten, één muis en zeven Afrikaanse reuzenslakken.

  Verschijningsdatum2008-01-07

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-029-4
  EAN nummer
  9789089540294
  Auteur
  Cindy Hoek