Franciska’s onschuldige aarde
Afbeelding van Franciska’s onschuldige aarde
Afbeelding van Franciska’s onschuldige aarde

Franciska’s onschuldige aarde

Aansprekende familiegeschiedenis in prachtige stijl over de jaren dertig, veertig en vijftig

€ 29,50  Omschrijving

  ‘Het kostte de straat zichtbaar moeite om de feestneuzen af te zetten. Dat buurman Bresser, die nu al vier dagen lang – microfoon in de hand – de festiviteiten leidde alsof hij nooit iets anders gedaan had, straks, na een lange werkdag, weer in zichzelf gekeerd en lichtelijk gebogen, bijna als een geslagen hond, hun huis voorbij zou sjokken op weg naar het avondeten, was moeilijk te bevatten. En wie had ooit vermoed dat meneer Goede, het kleinste kereltje van de straat, alle langbenige concurrenten ruim achter zich zou laten bij de hardloopwedstrijden? Zelfs Hannes, bij de bevrijdingsfeesten nog zo succesvol, moest het nu tegen hem afleggen, want meegedaan had hij wel, ook al vond Ciska dat hij zulke dingen nu maar aan de jongeren over moest laten.’

  In dit boek vertelt Piet van Sabben over het gezin waarin hij opgroeide. Zijn moeder, Ciska, is een flinke vrouw en zijn vader, Bram, een begaafde man met een zwakke gezondheid. Samen krijgen ze vier kinderen, Cees, Marietje, André en Piet. Het gezin heeft sterk te lijden onder de crisisjaren en vader Bram wordt getroffen door ziekte. Franciska, die zelf geestelijk niet sterk is, blijft achter met vier jonge kinderen. Later hertrouwt ze met de goeiige Hannes en samen krijgen ze nog een kind, Hans.

  Op aansprekende wijze, in een prachtige stijl, beschrijft Piet van Sabben hun leven. De voortdurende strijd tegen de armoede. Het gevecht tegen de depressies van zijn moeder. De oorlogsjaren, die de kinderen grotendeels ver van hun ouderlijk huis moesten doorbrengen.

  In deze familiegeschiedenis komen de jaren dertig, veertig en vijftig op beeldende wijze tot leven.

  Franciskasonschuldigeaarde_Inkijk.pdf

  Formaat 165x240 mm
  Aantal pagina's 557
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Piet van Sabben
  Biografie

  Piet van Sabben (Haarlem, 1939) schrijft vanaf de jaren zeventig. Na een halve eeuw van publicaties te hooi en te gras (korte verhalen, gedichten) verscheen in 2022 een werk van wat grotere omvang, Franciska’s onschuldige aarde, een aansprekende familiegeschiedenis.

  Verschijningsdatum 19-11-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-485-2
  EAN nummer
  9789463654852
  Auteur
  Piet van Sabben