Geboortekoorts
Afbeelding van Geboortekoorts
Afbeelding van Geboortekoorts

Geboortekoorts

Ontroerende roman over levenskeuzes en liefde na een nacht die eindigt in vergetelheid

€ 19,50  Omschrijving

  Jonathan Vlinder ontmoet Suzanne Vermeer voor het eerst in Portugal. Hij werkt in een strandtent en zij komt op voor een hond die getreiterd wordt door een paar Spanjaarden. Hij valt haar bij, maar het betekent meteen zijn ontslag, want het kost zijn baas klanten. Hun eerste afspraak eindigt in vergetelheid. Eenmaal thuis worden de gevolgen van deze nacht hem aangezegd door een vriendin van haar. Als hij haar ziet krijgt hij meteen de gewaarwording dat er iets nieuws en zelfs iets groots gaat gebeuren. Het is een van de momenten, waarop zijn vermogen om in de toekomst te kijken zich openbaart. Maar wat het is moet hij uit Suzannes eigen mond horen en dat verbijstert hem: Suzanne is zwanger. Hij moet meteen aan zijn eigen vader denken, die vertrok voordat hij zelfs maar was geboren en hij is bang. Gaandeweg durft hij zijn angst steeds beter onder ogen te zien en in periodes van hevige koortsen, als hij in het ziekenhuis verblijft met een onduidelijke en heel besmettelijke aandoening, valt alles samen.

  Geboortekoorts is het zevende boek van Ciska Baar. Met deze meeslepende en ontroerende roman laat zij zien dat haar schrijverschap zich steeds vernieuwt. Ze zet haar karakters overtuigend neer en weet van het begin tot het eind te boeien met een schitterend verwoord verhaal.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's274 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurCiska Baar
  Korte levensbeschrijving

  Ciska Baar schrijft al bijna haar hele leven, maar tien jaar geleden werd haar eerste boek Gebroken tijd uitgegeven. Ze vertelt hierin over een gedeelte van haar jeugd in het voormalig Nederlands Indië. Net zoals in haar andere boeken speelt de tijd een grote rol en dit, haar fascinerende thema, komt steeds terug. Ciska groeide verder op in Zuid-Limburg, ging naar de middelbare school, die geregeerd werd door strenge nonnen, en werkte daarna kort in de verpleging in Maastricht. Ze trouwde jong en kreeg binnen vier jaar tijd drie kinderen en verhuisde vaak. Na haar scheiding bleef ze in Zwolle wonen, waar ze ruim veertien jaar als manager bij de thuiszorg werkte. Ze ging altijd al veel op reis, maar na haar tweede huwelijk stond er ieder jaar een grote reis in haar agenda.

  Ciska werd verliefd op Portugal en schreef hier enkele boeken. Nu woont ze al jarenlang op de Veluwe, waar ze met de hond kan wandelen en schrijven. Ze voelt, zoals ze zelf zegt, heel vaak het einde van de wereld naderen, maar ze kan alleen schrijvend de race tegen de klok winnen.

  Verschijningsdatum2010-04-08

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-208-3
  EAN nummer
  9789089542083
  Auteur
  Ciska Baar