Groene Zomer
Afbeelding van Groene Zomer
Afbeelding van Groene Zomer

Groene Zomer

Luc Franken, net op vrije voeten, probeert te ontdekken wat er fout ging, op de boerderij aan de zeedijk, met zijn broer, zijn vrouw, in de liefde, met zichzelf 

€ 18,50  Omschrijving

  Luc Franken, pas op vrije voeten gesteld na een vermeende misdaad, tracht zijn leven opnieuw vorm te geven. Daarvoor moet hij afrekenen met de gebeurtenissen die zich in de jaren voor zijn hechtenis hebben afgespeeld. Een nieuwe liefde met een jonge studente helpt hem te doorzien waar het misging, op de boerderij, met zijn broer, met diens vrouw, in de liefde, en vooral met Luc zelf.

  Twijfel versus daadkracht, schuld en boete, waarheid boven werkelijkheid, winnaars en verliezers. Dit alles in een decor van eenzaamheid, stilte en soms troostrijke natuur aan de zeedijk in het noordwesten van Friesland.

  Bart Kingma (1970) debuteert met deze roman, na jarenlang actief te zijn geweest als televisiemaker en schrijver van scenario’s, teksten en vertalingen in het Fries en Nederlands.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's169 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurBart Kingma
  Korte levensbeschrijving

  Bart Kingma werd geboren in 1970 in Wommels. Het grootste deel van zijn jeugd bracht hij door in Kollum. Na z’n hbo-studie Journalistiek in Zwolle werkte hij bij verschillende media in Noord-Nederland, als journalist, scenarioschrijver en regisseur. Sinds 2000 maakt hij schooltelevisieprogramma’s bij Omrop Fryslân. De televisieserie ‘11&30, de Kanon fan de Fryske Skiednis’ is door hem opgezet, geschreven en geregisseerd, evenals andere programma’s voor basisscholen en voortgezet onderwijs. Daarnaast doet hij schrijfwerk, onder meer liedteksten. Zijn vertalingen van liedjes van Leonard Cohen werden door verschillende Friese artiesten uitgevoerd en overal in het land goed ontvangen. Bart Kingma woont met vrouw en drie kinderen in Ried. ‘Groene Zomer’ is zijn romandebuut.

  Verschijningsdatum2010-09-03

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-236-6
  EAN nummer
  9789089542366
  Auteur
  Bart Kingma