Hartstocht en jazz (met gratis cd)

Hartstocht en jazz (met gratis cd)

Smeuïge biografie van trompettist Eddie Engels die de hele wereld over reisde, met veel beroemdheden in binnen- en buitenland speelde en er daarnaast een turbulent liefdesleven op nahield

€ 22,50  Omschrijving

  Hij trad in Nederland op met elke bekende artiest en in elk bekend tv-programma. En hij reisde de hele wereld over, voor optredens met artiesten als Art Farmer, Cleo Laine, Bette Midler, Benny Bailey, Claudio Roditi, Frank Rosolino en Slide Hampton. Mies Bouman, Ted de Braak, Jasperina de Jong, de Diamond Five, Boy Edgar en vele, vele anderen, ze waren allemaal geen onbekenden voor hem. Trompettist Eddie Engels leidde een heel turbulent leven. Maar het was niet alleen de muziek, die hem de wereld over jaagde, ook zijn onrustig hart dreef hem tot het uiterste. Hij had tien langdurige relaties, maar evenzovele malen eindigde de liefde weer. De enige vaste partner die hij altijd heeft gehouden is zijn trompet.

  In dit meeslepende levensverhaal vertelt Eddie openhartig en aanstekelijk over zijn belevenissen en gevoelens. Hoe hij van een eenzaam jongetje uitgroeide tot een wereldster. En hoe zijn liefdesleven zijn muziekleven vaak danig verstoorde. Nu hij over de zeventig is, kijkt hij met de wijsheid van de jaren terug en weet hij beter waarom het allemaal gegaan is zoals het gegaan is. En dat levert een spannende en uiterst leesbare biografie op.


  Formaat145x210
  Aantal pagina's264
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurEddie Engels
  Korte levensbeschrijving
  Tweede auteurIrene Ypenburg
  Verschijningsdatum18-11-2012

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-488-9
  EAN nummer
  9789089544889
  Auteur
  Eddie Engels