Heerlijk gespeeld jongens
Afbeelding van Heerlijk gespeeld jongens
Afbeelding van Heerlijk gespeeld jongens

Heerlijk gespeeld jongens

Interessant kijk- en bladerboek, waarin waardevolle informatie over lichte muziek op Texel op aansprekende wijze is vastgelegd

€ 27,50  Omschrijving

  Bladeren door de geschiedenis van de lichte muziek op Texel door de ogen van Frans Pieterse

  Accordeonist en zanger Frans is de onvergetelijke muzikant “die zijn eigen akkoorden en teksten maakte” maar hij leeft nu ook verder als de officieuze, eigenzinnige geschiedschrijver van het muziekleven op Texel. Een bijzonder mens schreef een bijzonder boek.

  Uit het voorwoord van Daan Welboren:

  Frans Pieterse verzamelde in de loop van tientallen jaren informatie over het muziekleven op Texel. Zelf een graag gezien artiest legde hij contacten met velen die hem van fotomateriaal en verhalen konden voorzien. Ook spitte hij heel wat edities van de Texelse Courant door, op zoek naar ontbrekende gegevens. Dit resulteerde in een indrukwekkende rij mappen, waarin informatie over de geschiedenis van het Texelse muziekleven over een periode van meer dan een eeuw was verzameld. En daar is uiteindelijk dit boek uit voortgekomen. Frans Pieterse heeft zijn eigen ordening in de geschiedenis aangebracht en heeft niet de illusie gehad, volledig te kunnen zijn. Hij heeft het helaas ook niet af kunnen maken, in 2019 is hij overleden.

  Zijn vrouw Lies Pieterse-de Boo, die ontelbare optredens heeft verzorgd, veelal samen met haar man, heeft zijn werk voortgezet. Als een eerbetoon. Het resultaat is een interessant kijk- en bladerboek, waarin waardevolle informatie op aansprekende wijze is vastgelegd.


  HeerlijkgespeeldjongensBinnenwerkINK.pdf

  Formaat 210x300x22 mm
  Aantal pagina's 271
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Frans Pieterse
  Biografie

  --

  Verschijningsdatum 22-08-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-262-9
  EAN nummer
  9789463652629
  Auteur
  Frans Pieterse