Heksenspinsels
Afbeelding van Heksenspinsels
Afbeelding van Heksenspinsels

Heksenspinsels

Heks Donna Bliksa woont heel alleen op een eiland, tot een windhoos haar opeens een andere heks brengt. Ze worden dikke vriendinnen en beleven veel avonturen in het land van de mensen

€ 14,50  Omschrijving

  Heks Donna Bliksa woont heel alleen op een klein eiland. Ze verveelt zich. Daarom wil ze aan de andere kant van de zee kijken. Venterol, de wind, heeft haar verteld over een land waar allerlei wonderlijke wezens leven. Dat lijkt haar wel wat. Op een dag levert een windhoos opeens een groenig hoopje bij haar op de rots af. En dat is ook een heks! Flora Bella heet ze en ze kent het land van de mensen. Donna en Flora worden dikke vriendinnen en samen vertrekken ze naar het land van de mensen. Daar beleven ze spannende avonturen. Bijna gaat het zelfs helemaal mis! Maar echte vriendinnen laten elkaar niet in de steek.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's148 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurVerena Koppel
  Korte levensbeschrijving

  Verena Koppel (1956) werd in Soest geboren en verhuisde in 1980 naar Friesland. Ze vond het net zo fijn als Tim (uit Operatie Kasteelkat). Lekker veel ruimte.
  Verena kreeg een baan als jeugdbibliothecaresse in Sneek en werkte daar 22 jaar. Ze las nu beroepsmatig heel veel kinderboeken, wat van jongs af aan al een van haar hobby’s was. Vooral heksenboeken waren favoriet.
  Er kwamen ook veel klassen op bezoek in de bibliotheek. Ze vertelde de kinderen dan over leuke boeken over allerlei onderwerpen en hoe de bibliotheek werkte.
  Ze is getrouwd en heeft twee kinderen, een jongen en een meisje, die nu al volwassen zijn.


  In 2000 nam Verena de kinderboekwinkel in Sneek over. Nu kon ze goed gebruik maken van alle kennis over kinderboeken en voor iedereen het goede boek uitkiezen. Rond die tijd vroeg ook iemand of ze een cursus wilde volgen over: schrijven voor kinderen. Dat had ze altijd al gewild, maar nu kon ze er ook nog veel van leren voor de winkel: Waarom vind je namelijk een boek goed of leuk, en waarom zijn sommige boeken dat helemaal niet. Dat leerde ze allemaal op die cursus. Maar ook hoe een verhaal in elkaar zit en hoe je iets spannend kunt maken.
  Timio: Operatie kasteelkat is het eerste boek dat bij een echte uitgeverij verscheen, al is het niet het eerste verhaal dat ze heeft geschreven. Dat was “Heksenspinsels”, waar ze vertelt over heksen, waar ze altijd over wilde lezen.
  Haar tweede boek: Het geheime dagboek van Rosa Bollebosa, verscheen vlak voor de kinderboekenweek van 2007, die over geheimen ging. Dat boek staat vol geheimen en een dagboek is het grootste geheim.
  In 2009 verscheen: Wij eisen een verhaal, dat ze, samen met haar vriendin Mies Delgorge, bedacht en samenstelde uit veel verhalen van kinderen uit Sneek.
  In 2010 is haar eerste voltooide boek: Heksenspinsels uitgekomen. Het verhaal was al in 2002 geschreven, maar is vaak gedeeltelijk herschreven. Tijdens het 10-jarig jubileum van Kinderboekwinkel Bolleboos is het eerste exemplaar overhandigd aan burgemeester Apotheker van Sneek. Van dit verhaal over drie geesten, die moeten ontdekken wat vriendschap en gevoelens zijn, wordt door studenten van de opleiding Sociaal Cultureel Werk - Theater een theaterstuk gemaakt, dat tijdens de kinderboekenweek 2010 is opgevoerd in diverse bibliotheken in Friesland.

  Verschijningsdatum2010-09-04

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-242-7
  EAN nummer
  9789089542427
  Auteur
  Verena Koppel