Het bauxietcomplot
Afbeelding van Het bauxietcomplot
Afbeelding van Het bauxietcomplot

Het bauxietcomplot

Spannende roman over hoe een granman uit Suriname een Amerikaanse vertegenwoordiger van een aluminiumbedrijf te slim af is

€ 18,95  Omschrijving

  Peter Jones is onderweg van Paramaribo naar het huis van granman Rimo in Moengo. Het is bloedheet en hij heeft haast. Maar hij heeft het er wel voor over, want hij heeft een prachtig plan! Hij wil voor zijn bedrijf, de Aluminium Company of America (Alcoa) een deal sluiten met de granman over het bauxiet dat op zijn terrein gedolven kan worden. Hij denk handig te zijn door een enorme zak goud mee te nemen als betaalmiddel. De granman speelt dit eerst met hem mee, maar is hem dan zodanig te slim af dat hij zowel zijn goud als zijn deal kwijt is. In de loop van het verhaal blijkt Rimo hem voortdurend klem te zetten. Hij speelt in op de ijdelheid van de Amerikaan, zijn hebzucht, zijn ongeduld, de normen en waarden horend bij zijn volksaard en zijn liefde voor de gracieuze danseres Sola Merida. En intussen gaan de Denen op een stuk grond vlakbij dat van Rimo onverdroten door met het winnen van deze kostbare delfstof en breekt alles Peter bij de handen af.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's240 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurRoel de Swart
  Korte levensbeschrijving

  Roel de Swart (1944) heeft in zijn jeugd met zijn ouders en zijn broer vijf jaar in Zuid-Afrika gewoond. Aldaar heeft hij de zogenaamde Highschool gedaan. Terug in Nederland volgde hij een studie Engels en verscheidene avondcursussen. Hij was werkzaam bij het Kadaster waar hij zijn vrouw ontmoette en vervolgens bij een tweetal bankinstellingen. In 1975 was hij werkzaam als docent Engels op een lts in Amsterdam. Op 32-jarige leeftijd is hij aangenomen bij het NIBE-SVV, een onderwijsinstituut op de Herengracht in Amsterdam als schrijver van teksten te gebruiken door docenten voor mondelinge begeleiding. Ook heeft hij bij die instelling zelf cursussen gemaakt.

  Verschijningsdatum2008-10-27

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-055-3
  EAN nummer
  9789089540553
  Auteur
  Roel de Swart