Het Belevingsconcert
Afbeelding van Het Belevingsconcert
Afbeelding van Het Belevingsconcert

Het Belevingsconcert

Bijzonder boek over belevingsconcerten voor mensen met dementie door middel van muziek, zang en sfeer

€ 19,50  Omschrijving

  Over zingeving en muziek bij mensen met (vergevorderde) dementie

  Zorg voor kwetsbare mensen gaat over nabijheid en contact. Bij mensen met (vergevorderde) dementie schieten onze gebruikelijke manieren van communiceren en contact maken vaak tekort. Niet het woord, maar de aanraking, niet het beeld, maar klanken en geuren kunnen leiden tot toenadering en het gevoel van gezien worden bij de ander.
  Het Belevingsconcert is een belevingsgerichte, zintuiglijke vorm van samenkomen, contact maken en delen, waarbij gebruik gemaakt wordt van muziek en zang, sfeer en aanraking, geur en kaarslicht. Er worden bekende en onbekende liederen gezongen en er wordt geïmproviseerd, zingend en spelend op allerlei (veelal eenvoudige) instrumenten.
  Het doel van het Belevingsconcert is om mensen te bereiken in wat er vanbinnen leeft en wat hen draagt. In de belevingsconcerten wordt muziek ingezet om contact te maken, om ervaringen van zin en betekenis aan te reiken en mensen te omhullen met warmte en veiligheid.
  Het Belevingsconcert is een methodiek van muziek en zingeving, gericht op persoonlijke aandacht voor, verbondenheid met en waardigheid van mensen met dementie.
  Deze methodiek wil hulpverleners steunen in hun zoektocht naar manieren om verbinding te maken met hun cliënten en wil mantelzorgers een bedding bieden om verbinding te blijven ervaren met hun dierbare. Dit boek is bestemd voor eenieder die te maken heeft met een medemens met dementie en zoekt naar non-verbale mogelijkheden om contact te maken.


  HetbelevingsconcertBinnenwerkINK.pdf

  Formaat 145x210x14 mm
  Aantal pagina's 146
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Eva Smit
  Biografie

  Eva Smit (1982) studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek en volgde de opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie. Sinds 2011 werkt zij als humanistisch geestelijk verzorger in de ouderenzorg. De methodiek van Het Belevingsconcert heeft zij ontwikkeld samen met collega’s geestelijke verzorging en muziektherapie. Het is haar passie om zingeving samen te brengen met muziek en zingen.

  Verschijningsdatum 14-03-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-838-2
  EAN nummer
  9789089548382
  Auteur
  Eva Smit