Het graf van de dichter
Afbeelding van Het graf van de dichter
Afbeelding van Het graf van de dichter

Het graf van de dichter

Beschrijving van het leven en de dood van drie jonggestorven dichters, de belangrijkste Europese dichters van de 20e eeuw

€ 21,50  Omschrijving

  Wilfred Owen - Federico Garcia Lorca - Dylan Thomas

  Dit boek bestrijkt het leven en de dood van drie van de belangrijkste Europese dichters van de 20e eeuw. Alle drie stierven zij jong: Wilfred Owen overleed een week vóór het einde van de Eerste Wereldoorlog door een Duitse - of misschien een verdwaalde Engelse - kogel, op een kale, lege plek ergens in Noord-Frankrijk. Federico Garcia Lorca stierf eveneens door de kogel, of meerdere kogels, van een vuurpeloton bestaande uit Spaanse landgenoten. Dylan Thomas tenslotte, raakte in coma na zijn zoveelste drinkgelag, en overleed enkele dagen later.
  Ze waren bij hun overlijden respectievelijk 25, 36 en 39 jaar oud en stierven een romantische en treurige dood, een dichter waardig. Daarmee werd hun talent vroegtijdig tot zwijgen gebracht. Maar hadden zij niet - elk voor zich - een aandeel in die vroege dood?

  Het graf van de dichter_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 241
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Joop Verstraten
  Biografie

  Joop Verstraten (1944) groeide op in Haarlem. Over zijn afkomst schreef hij Het boerenleven te Heimbach; de oorlogsjaren van mijn ouders (2007; herdruk uitgeverij Elikser, 2010).
  Joop trok vanaf 1966 gedurende 5 jaar reizend en werkend door Noord Amerika (inclusief Canada en Mexico), het Midden-Oosten en Scandinavië.
  Vanaf 1970 terug in Nederland, was hij werkzaam bij de reclassering, grotendeels binnen gevangenissen in Noord Holland waarover hij het boek Bolwerken publiceerde (1979).
  Daarna was hij directeur/voorzitter van de Raad van Bestuur van een middelgrote organisatie voor eerstelijns gezondheidszorg.
  Sinds 2000 maakt hij opnieuw lange reizen, veelal door Azië, Australië en door het voormalige Sovjet-blok. Hij heeft daarover een aantal boeken geschreven (zie lijst achterin Carberry Fields forever).
  Joop Verstraten is getrouwd, heeft twee kinderen en is sinds 35 jaar woonachtig op het Friese platteland.

  Verschijningsdatum 08-12-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-920-4
  EAN nummer
  9789089549204
  Auteur
  Joop Verstraten