Ik ben Balou
Afbeelding van Ik ben Balou
Afbeelding van Ik ben Balou
Afbeelding van Ik ben Balou

Ik ben Balou

€ 17,95  Omschrijving

  Het gelukkigste hondje van Kreta

  Op een dag belandde het jonge hondje Balou in het vakantiedorpje Mirtos op Zuid-Kreta. Hij wist toen nog niet dat zijn leven zo anders zou worden. Het begon met een angstig avontuur op de boulevard aan zee. Gelukkig greep er iemand in. Zo werd Balou gered van een onzeker leven als bange zwerfhond. En hij kreeg een nieuw baasje.

  Balou is aandoenlijk, maar ook een tikje brutaal. Hij is vooral slim. Zo slim, dat hij zelf zijn levensverhaal vertelt. Het gaat over baasjes, over andere honden, over kater Koos Boos en zelfs over zijn balletjes. Hij is eerlijk over zijn stoute momenten. En dat hij soms eventjes niet goed nadenkt. Hij vertelt grappig over het strand, een nat groen speelveld en zelfs over een witte wereld. Je ontdekt vanzelf waarom hij het gelukkigste hondje van Kreta is.

  Je gaat van hem houden als je zijn verhalen leest. En als je hem ziet, op de illustraties van Tietia Feikens.

  IkbenBalou_Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x8 mm
  Aantal pagina's 113
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur / illustratorDick Ridder / Tietia Feikens
  Biografie

  Dick Ridder Gouda (1951) heeft gewerkt als radioprogrammamaker bij de NCRV en RTV Drenthe, als animator en gastheer op Nederlandse recreatiecentra en is eigenaar van appartementencomplex Villa Mertiza in Mirtos, Zuid Kreta.

  Hij is vaste columnist van Griekenland Magazine en schrijft Nederlandstalige songteksten en composities, die te vinden zijn op zijn website: Dick Ridder, Stukjes en Beetjes. www.dickridder.nl

  In 2011 verscheen zijn eerste boek: En het werd… Griekenland, waarin bizarre, maar ook heel persoonlijke belevenissen als vakantieganger en gastheer in Griekenland staan beschreven. In 2019 publiceerde hij de novelle Schapenboet op het strand.


  Tietia Feikens (* Leeuwarden, 1961) zat als kind al altijd te tekenen, ook later op de middelbare school. Na de HAVO werkte ze als tandartsassistente, en switchte na 5 jaar naar een lerarenopleiding tekenen en textiel die zij in 1990 afrondde. Voor de klas staan kwam er echter niet van omdat zij vervolgens in korte tijd twee kinderen kreeg.

  Toen de kinderen volwassen geworden waren kwam er weer ruimte voor en verlangen naar creativiteit. Samen met haar man kocht zij een ruime woning op het platteland met een atelierruimte en een praktijkruimte. Tietia opende een coachingspraktijk, ging blogs schrijven én ze illustreerde haar eerste boek. En ze wil daar heel graag nog lang mee doorgaan.

  Verschijningsdatum 02-09-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-166-0
  EAN nummer
  9789463651660
  Auteur
  Dick Ridder
  illustrator
  Tietia Feikens