Irina
Afbeelding van Irina
Afbeelding van Irina

Irina

Een ontroerend liefdesverhaal over de diepe verbinding tussen twee mensen, die over meerdere levens heen gaat, in een wereld vol avontuur en stil geluk.

€ 29,95  Omschrijving

  “Zouden wij anders van elkaar houden dan andere mensen?”

  “Dat weet ik niet, wel weet ik dat wij samen veel hebben wat de meeste mensen niet hebben, zoals de Oude Chief, ons ervaren op de Etosha-pan, de regendans, de leeuwen, ons zijn en beleven op diverse plaatsen. Wij hebben samen heel veel. Ik heb het je al eens gezegd, in de korte tijd dat wij elkaar kennen, hebben wij meer ervaren dan de meesten gedurende hun gehele leven. Wij hebben niet zomaar iets ervaren, maar speciale of afwijkende voorvallen. Het is alsof wij dat samen moeten meemaken,” zei ik.

  Ze ontmoeten elkaar in Okahandja in Namibië. Meteen is daar die intense, diepe verbinding die over meerdere levens heen gaat. Het is het begin van een prachtig en groots liefdesverhaal. Ze zijn allebei fotograaf en reizen samen door majestueuze landschappen in Afrika. Irina leert de mensen kennen waar hij al lange tijd mee omgaat en ziet het diepe respect dat ze voor hem hebben. Zijn opvattingen komen overeen met de hare, waaruit een diepe aanvaarding van ieders eigenheid spreekt.

  Een ontroerende kijk op verbonden levens in een wereld vol avontuur en stil geluk.

  Irina_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x13 mm
  Aantal pagina's 656
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Haijo de Jong
  Biografie

  Haijo de Jong werd geboren op 12 april 1934 in Westzaan waar zijn vader huisarts was.
  Had een mooie jeugd en was als kind al heel ondernemend maar zocht ook de stilte op door vaak in zijn eentje aan het water tussen het riet te gaan zitten. Hij werd gefascineerd door de natuur.
  Na de H.B.S volgde hij 4 jaar de Fototechnische School in Den Haag. Werkte daarna een hele poos als fotograaf op het grote passagierschip “De Oranje” waardoor hij veel van de wereld heeft gezien.
  Na “De Oranje” is hij in Afrika in zaken gegaan op fotogebied en was vrij om te reizen en te fotograferen en zocht ook daar steeds de stille natuur op.
  Tussen 1960 en 1980 woonde hij eerst kort in Angola en daarna Namibië.
  Tegen 1980 kwam hij weer terug naar Nederland. Bleef veel fotograferen, schreef Haiku en andere gedichten en soms korte verhalen over onderwerpen die hem raakten.
  Met “Irina” begon hij rond 2008 aan zo’n verhaal maar dat werden onverwacht 652 bladzijden.

  Vlak voor het uitkomen van deze debuutroman “Irina” overleed hij plotseling en totaal onverwacht op 27 november 2015.

  Verschijningsdatum 08-05-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-849-8
  EAN nummer
  9789089548498
  Auteur
  Haijo de Jong