Josanna en de Lichtbaluw
Afbeelding van Josanna en de Lichtbaluw
Afbeelding van Josanna en de Lichtbaluw

Josanna en de Lichtbaluw

Levendig en humoristisch, spannend verhaal over een meisje vol mogelijkheden, dat een weg aflegt met gebruik van haar talenten, terwijl zij doet wat ze echt graag wil

€ 17,95  Omschrijving

  Josanna wordt wakker in de kamer met netten, tonnen en olielampen die opa voor haar heeft gemaakt om zichzelf binnenstebuiten te dromen. De stem die haar gewekt heeft, is niet de stem van de zee of van de wind. In de deuropening staat een langgerekte schaduw, gekleed in een kamerjas die ruikt naar nieuwe mogelijkheden. Het is een Lichtbaluw en hij nodigt haar uit om de dageraad te beleven. Samen met hem maakt ze kennis met een heel nieuwe wereld. Ze laat zien hoe dapper ze is en hoe veel ze eigenlijk op opa lijkt, die maanladders maakte voor de lichtwezentjes en met de planten praatte. En zo komt ze uiteindelijk dicht bij hem, die ze zo mist. En bij zichzelf.

  In dit levendige, humoristische en spannende verhaal toont Raoul de Haan zijn talent als verteller. Hij beschrijft de weg die een meisje vol mogelijkheden aflegt, als zij haar talent gebruikt en doet wat ze echt graag wil. Inspirerend voor kinderen en niet te versmaden voor volwassenen.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's158
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurRaoul de Haan
  Korte levensbeschrijving

  Raoul de Haan is de schrijver van boeken als De Weg van het Blad (over zijn trektocht met een rugzak door Yucatan), Maya Piramidemeditatie; werken aan je Lichtlichamen (over wat je met de wijsheid van de Maya’s kunt doen) en het kleurrijke Mandala Orakelboek.

  Josanna en de Lichtbaluw is zijn eerste roman. Het boek is een viering van een nieuwe kijk en beleving - zowel voor kinderen als voor volwassenen die het kind in zichzelf weten te koesteren.

  Tiny de Haan heeft jaren voor de klas gestaan, onder andere in het basisonderwijs. Voorlezen en gezamenlijk tekenen namen daarbij een belangrijke plaats in. Tegenwoordig legt ze zich toe op verschillende tekenstijlen, waar altijd een levendige verbeelding uit spreekt.

  Verschijningsdatum2012-09-01

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-464-3
  EAN nummer
  9789089544643
  Auteur
  Raoul de Haan