Kiera’s kracht
Afbeelding van Kiera’s kracht
Afbeelding van Kiera’s kracht

Kiera’s kracht

Een bijzonder, authentiek verhaal, geschreven vanuit een bezorgd en warm moederhart over een kindje dat besmet is met CMV

€ 18,50  Omschrijving

  Samen met mijn man en onze twee dochtertjes, Lena en Mieke, woonde ik in een klein dorpje in Friesland toen een derde kindje ter sprake kwam. We genoten volop van het ouderschap en hadden zowel in ons huis als in ons hart nog een kamertje vrij. Al snel was ik zwanger van ons derde kindje. Of we er een zoon of een dochter bij zouden krijgen, maakte ons niet uit. Als het maar gezond zou zijn. Maar toen Kiera op 26 maart 2009 werd geboren, was ze allesbehalve gezond.

  Kiera bleek besmet te zijn met het cytomegalievirus, CMV. Dit virus tast het gehoor, het zicht en het zenuwstelsel aan. Ze zou zowel verstandelijk als motorisch beperkingen hebben. Na haar geboorte zat Anna vol vragen en onzekerheden, maar niemand kon vertellen wat hen als gezin te wachten stond. Niemand leert je moeder te worden van een gehandicapt kindje. Verder dan ‘Het eerste jaar wordt spannend’ kwam de kinderarts niet. De eerste vier jaar waren enorm zwaar. Steeds gebeurde er weer iets waardoor ze opnieuw moesten beginnen.
  Met dit boek hoopt Anna steun te bieden aan ouders die aan het begin staan van een soortgelijk proces. Die eerste schok als je te horen krijgt dat je kindje niet gezond is, is als een soort rouwproces. Je neemt stukje bij beetje afscheid van het gezonde kindje dat je dacht te krijgen en leert te houden van het kindje dat in je schoot ligt. Je zult leren vechten als een tijger, zo schrijft ze.
  Een bijzonder, authentiek verhaal, geschreven vanuit een bezorgd en warm moederhart.

  Kiera's kracht Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x15 mm
  Aantal pagina's 171
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Anna Cornelia van Rijn
  Biografie

  Anna wordt geboren op 2 juli 1976 in Warmond waar ze samen met haar broer en zusje opgroeit. Het gezin brengt veel tijd door in de polder waar Anna's vader schapen en koetjes houdt als hobby. Wanneer Anna acht is koopt haar vader haar eerste pony. Anna is gek op dieren en helpt graag mee bij het verzorgen.
  Op haar vijftiende verhuizen Anna, haar zusje en haar ouders naar Drenthe waar de veestapel zich uitbreidt. Haar broer blijft achter in Warmond waar hij zijn werk en zijn vrienden heeft.
  Na de MAVO volgt Anna de opleiding tot pedagogisch medewerkster en zorgt jaren met hart en ziel voor andermans kinderen in verschillende kinderdagverblijven.
  In 2004 trouwt Anna met Meine en wanneer ze zwanger is van haar eerste dochter stopt Anna met haar werk op het kinderdagverblijf. Ze zorgt thuis voor haar dochtertje en combineert dit met gastouderopvang. Al snel komt er nog een dochtertje bij.
  Omdat het toch weer begint te kriebelen besluit Anna een baan buitenshuis te zoeken en vindt deze op een buitenschoolse opvang.
  In 2008 raakt Anna voor de derde keer zwanger. Weer wordt er een dochtertje geboren. Ze noemen haar Kiera.

  Verschijningsdatum 13-02-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-836-8
  EAN nummer
  9789089548368
  Auteur
  Anna Cornelia van Rijn