Kuifje'64
Afbeelding van Kuifje'64
Afbeelding van Kuifje'64

Kuifje'64

Een aansprekende historische terugblik op een Leeuwarder initiatief in de roaring sixties

€ 35,-  Omschrijving

  Johan Meijering, alias Kuifje, figureert in dit boek als initiatiefnemer en aanjager van wekelijkse dansavonden voor jongeren. Hij begint in zijn uppie, eerst in Leeuwarden en later verder de provincie Friesland in, onder de noemer Kuifje ‘64. Overal aanwezig om de avonden in goede banen te leiden. Allengs omringd met een hechte vriendenclub, die samen met hem de organisatie voor zijn rekening neemt. Al snel danst men niet meer uitsluitend op dj-muziek, maar komt de ene na de andere Friese beatgroep voorbij. Kuifje ’64 wordt K’64 en groeit groter. En de muzikanten komen niet langer alleen uit Friesland. Van Haarlem tot Utrecht, van Den Haag tot Amersfoort en tot aan Antwerpen toe komen zij voorbij: Cuby, Rob Hoeke, The Javelins, Ferre Grignard. Steeds vaker duiken grote namen op uit de muziekwereld van de jaren zestig.

  Johan Meijering schetst in dit boek op fraaie wijze de opkomst, de bloeitijd en het onvermijdelijke einde van ‘instuifvereniging’ K’64. In het kielzog daarvan laat hij zien hoezeer ook in Leeuwarden en Friesland jongeren hunkerden naar een eigen identiteit en hoe rijk ontwikkeld de Friese muziekcultuur destijds al was.

  Een historische terugblik op een Leeuwarder initiatief in de roaring sixties, zestig jaar na dato.

  Kuifje64_Inkijk.pdf

  Formaat 250x200 mm
  Aantal pagina's 226
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Johan Meijering
  Biografie

  Johan Meijering studeerde sociale wetenschappen aan de RUG. Hij werkte aanvankelijk bij de gemeentepolitie en later als maatschappelijk werker en sociale wetenschapper bij diverse gemeentelijke overheden. Al van jongs af startte hij veel initiatieven op het terrein van woon- en leefmilieu. Hij voerde jarenlang campagne tegen het afsteken van het consumentenvuurwerk en schreef daar drie boeken over. Ook pleitte hij voor een referendum over het geldverslindende Groninger Forum. Hij is een bevlogen man, die staat voor zijn idealen. Verdere boeken van zijn hand: Argentijnse tango van Groningen tot Maastricht en La Pasión, over een tangocentrum in Groningen.

  Verschijningsdatum 02-06-2024

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-644-3
  EAN nummer
  9789463656443
  Auteur
  Johan Meijering