Leef
Afbeelding van Leef
Afbeelding van Leef

Leef

Leef! is een ontwikkelingsroman in de traditie van Demian van Hermann Hesse. Het is tevens een inhoudelijke vertelling waarin inzichten uit de Jungiaanse psychologie, gnosis en andere spirituele tradities feilloos tot een nieuwe en vernieuwende visie op het leven worden geweven

€ 18,95  Omschrijving

  ‘Gezocht: nieuwe woordvoerders van God.’

  Op een dag plaatste ik – Alexander, 33 jaar en levensmoe – deze advertentie in de zaterdageditie van de krant. Ik was de oude profeten en heilige boeken zat en had dringend behoefte aan een nieuwe visie op het leven. Eén die de wereld nog niet kent. Het antwoord was even onverwacht als zijn boodschapper: een gepensioneerde reclamebureaudirecteur die luistert naar de naam ‘Ego’.

  Wat zich vervolgens ontspint is niet alleen een boeiende, onalledaagse dialoog tussen Alexander en Ego, maar tevens een spannend betoog over het wordingsproces van Alexander. Over de duur van zeven dagen ontluikt in Alexander een levenskracht die hem uiteindelijk de moed geeft om uit zijn eigen schaduw te treden en te breken met zijn verleden.

  Leef!, het eerste deel in een trilogie, is niet zomaar een verhaal – een ontwikkelingsroman in de traditie van Demian van Hermann Hesse. Dit boek vormt tevens een inhoudelijke vertelling waarin inzichten uit de Jungiaanse psychologie, gnosis en andere spirituele tradities feilloos tot een nieuwe en vernieuwende visie op het leven worden geweven.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's278
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurSander Videler
  Korte levensbeschrijving

  Sander Videler (1976) is analytisch therapeut, auteur en spreker op het gebied van spiritualiteit en dieptepsychologie. Van zijn hand verschenen o.a. De weg naar je ware Zelf en Het wezen van de mens. Het gedachtegoed van de gnosis of de ‘kennis van het ware Zelf’ staat in al zijn boeken centraal.

  Verschijningsdatum2012-04-11

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-419-3
  EAN nummer
  9789089544193
  Auteur
  Sander Videler