Levenskwaliteit door optimale voeding
Afbeelding van Levenskwaliteit door optimale voeding
Afbeelding van Levenskwaliteit door optimale voeding

Levenskwaliteit door optimale voeding

Laagdrempelig boek over wat optimale en volwaardige voeding inhoudt

€ 17,50  Omschrijving

  Fit, slank en gezond

  Voeding speelt een belangrijke rol bij het gezond zijn en bij het gezond blijven. De huidige mens voedt zich vaak onvolwaardig, om niet te zeggen slecht. Prestatievermindering en ziektes zijn het gevolg. Slechte voeding leidt tot stofwisselingsziektes. Soms manifesteren zich de ziektes op jongere leeftijd, soms op latere leeftijd na een aanloopperiode van twintig of dertig jaar, afhankelijk van het eet- en leefpatroon. Alleen volwaardige voeding garandeert dat ons lichaam van alle nodige voedingsstoffen wordt voorzien. Dit boek zet op begrijpelijke wijze uiteen wat optimale en volwaardige voeding inhoudt.
  Het aantal diëten en middeltjes om af te vallen is legio. Dit feit alleen al is veelzeggend. Weinig diëten garanderen succes op lange termijn. Haast alle diëten worden gekenmerkt door eenzijdigheid. Eenzijdigheid kan geen stand houden en zodra de ‘kuur’ is afgelopen, vervalt men weer in het oude patroon. Het oude patroon dat juist de oorzaak was van het overgewicht. Behalve de portemonnee is niemand er lichter van geworden.
  Dit boek wijst de weg naar een optimaal eetpatroon. Het gaat uit van alledaagse kost die zo wordt gekozen en bereid dat de gezondheid en daarmee de levenskwaliteit er wel bij vaart. Het lezen van het boek geeft inzicht in het systeem van het hoe en waarom. Meer weten betekent meer motivatie.

  Formaat 145x210x13 mm
  Aantal pagina's 140
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Henk Mangnus
  Biografie

  Henk Mangnus (1941-2019) studeerde na zijn middelbare school Duitse taal- en letterkunde. Hij werkte als docent Duits, eerst bij het middelbaar, later bij het hoger onderwijs. Als hardloper ging zijn voorkeur uit naar de marathon. De eisen die deze tak van sport aan de stofwisseling stelt, brachten hem ertoe zich intensief bezig te houden met voeding. Zijn ervaringen met voeding en lopen vonden hun neerslag in boeken over sport en voeding en looptraining.
  Marathon lopen en leven hebben veel met elkaar gemeen. Bij beide disciplines komt het aan op uithoudingsvermogen. De in dit boek beschreven voedingswijze vormt de basis voor succes.
  Naast de loopsport en de voeding ging zijn belangstelling uit naar natuur, milieu en duurzaamheid.

  Verschijningsdatum 01-09-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-788-0
  EAN nummer
  9789089547880
  Auteur
  Henk Mangnus