Liefde in verleden tijd
Afbeelding van Liefde in verleden tijd
Afbeelding van Liefde in verleden tijd

Liefde in verleden tijd

Poëtische en surrealistische novelle over een uit elkaar gevallen gezin

€ 12,50  Omschrijving

  Deze surrealistische novelle gaat over een gezin, vader, moeder, dochter en zoon, dat ten gevolge van een oorlog uit elkaar is gevallen. Het centrale thema is de zoektocht naar de verdwenen vader en de verlossing van “het monster in de berg”, symbool voor traumatische herinneringen.

  Het eerste deel, De Vogelvrouw, wordt verteld door de zoon, een vroegwijze puber van een jaar of dertien met een ongebreidelde verbeeldingskracht. Hij gebruikt zijn fantasie als overlevingsstrategie om het onbegrijpelijke in een vorm te gieten die hij bevatten kan. Zo maakt hij van zijn moeder een vogel die in haar kooi zit opgesloten, maar ooit uit zal vliegen. Hij kan haar alleen bevrijden door zijn vader op te sporen. Daarom gaat hij naar hem op zoek, een heuse odyssee in de begrensde omgeving van een kind.

  Het tweede deel, Een Lied voor de Vissen, wordt verteld door de dochter, een iets ouder meisje. Zij leeft gescheiden van haar moeder en broertje, die ze nauwelijks kent. Net als haar broertje gebruikt zij haar rijke fantasie om een beeld te vormen van wat zich niet laat raden. Haar verhaal focust op haar diepgevoelde verlangen het gezin te herenigen. Zij vertelt over de avonturen van haar vader, die over de wereldzeeën vaart en zich probeert te ontdoen van het monster door het naar een afgelegen, onbewoond eiland te verbannen.

  LiefdeinverledentijdBinnenwerkINK.pdf

  Formaat 125x190 mm
  Aantal pagina's 99
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Harry Turksma
  Biografie

  Harry Turksma is van oorsprong musicus, en schrijft daarnaast. Hij nam drie cd's op en toonzette bekende Nederlandse dichters, onder wie Achterberg en Vasalis. Eerder verschenen boeken zijn Feinsteins erfenis, een bundel korte verhalen en De dertiende kamer, een roman. Beide boeken oogstten lovende recensies.

  Verschijningsdatum 17-11-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-586-6
  EAN nummer
  9789463655866
  Auteur
  Harry Turksma