Liwwadden inne olieferf
Afbeelding van Liwwadden inne olieferf
Afbeelding van Liwwadden inne olieferf

Liwwadden inne olieferf

Prachtige bundeling schilderijen van Leeuwarder stadsgezichten met smakelijke en humoristische verhalen

€ 19,50  Omschrijving

  Reinier Knol gebruikt een bijzondere schildertechniek en kiest als onderwerp stadsgezichten van Leeuwarden. In dit boek zijn prachtige schilderijen van zijn hand te zien, verluchtigd met smakelijke en humoristische verhalen over zijn jeugd, in sappig Liwwadders. Van hem verscheen eerder het boek Ferhalen omme Oldehove, waarin enkele tientallen afbeeldingen van het meest karakteristieke gebouw van Leeuwarden zijn opgenomen.


  Formaat145x210
  Aantal pagina's189
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurReinier Knol
  Korte levensbeschrijving

  Als geboren Leeuwarder groeide Reinier Knol op in het hartje van de binnenstad. Wonend aan de voet van de Oldehove met een huis uitkijkend op de Vrouwenpoortsbrug, de voordeur op de Westerplantage en een achterdeur in de Torenstraat was hij betrokken bij heel veel dingen die er in dit deel van de stad gebeurden.
  In 1994 kwam hij een doosje olieverftubes tegen die met een pennetje geopend moesten worden. Schetsen met die geopende tubes ging prima en met die basis kleurde hij zijn schilderijen verder in. Schilderijen van Leeuwarden, Friesland en ook veel fantasiefiguren en dieren ontstonden.Hij werd gevraagd voor exposities en ineens was hij kunstenaar. Sinds 2007 heeft hij een galerie en atelier aan huis.
  Verhalen waar hij al lang mee rondliep, pasten eigenlijk heel goed bij een deel van de schilderijen van de Oldehove en van de stad. Zo zijn er inmiddels twee boeken met zowel verhalen als schilderijen verschenen.

  “Mensen met mijn kunst een blij en warm gevoel geven in een niet zo vrolijke wereld” blijft zijn motto en zijn boeken dragen daar zeker aan bij.

  Verschijningsdatum2013-01-16

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-506-0
  EAN nummer
  9789089545060
  Auteur
  Reinier Knol