Lopen
Afbeelding van Lopen
Afbeelding van Lopen

Lopen

Dit boek richt zich tot de beginnende loper, de recreatieve loper en de wedstrijdloper en bevat tips, trainingsschema’s en oefeningen, verduidelijkt met foto’s

€ 17,50  Omschrijving

  Van beginner tot marathonloper

  Wereldwijd is de loopsport zich in een grote populariteit gaan verheugen. Lopen is een bezigheid die gemakkelijk te beoefenen is. Met een paar goede schoenen is men al een heel eind. Men kan alleen op pad gaan of met anderen. Ieder tijdstip van de dag is geschikt. Het weer zal slechts zelden een spelbreker zijn.
  Bij veel mensen leeft het besef dat naast gezonde voeding bewegen noodzakelijk is om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. Lopen vormt hiertoe een uitstekende keus. Regelmatig bewegen houdt onze spieren en gewrichten soepel. Van nog groter belang is de extra zuurstofopname die ten goede komt aan onze hersenen en onze stofwisseling. Een gezonde stofwisseling voorkomt de zogenaamde welvaarts- of ouderdomsziektes. Naast het positieve effect op gezondheid en conditie vormt de loopsport een bron van ontspanning en plezier.
  Dit boek richt zich tot de beginnende loper, de recreatieve loper en de wedstrijdloper en bevat tips, trainingsschema’s en oefeningen, verduidelijkt met foto’s.

  Lopen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x12 mm
  Aantal pagina's 133
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Henk Mangnus
  Biografie

  Henk Mangnus (1941-2019) studeerde na zijn middelbare school Duitse taal- en letterkunde. Hij werkte als docent Duits, eerst bij het middelbaar, later bij het hoger onderwijs. Als hardloper ging zijn voorkeur uit naar de marathon. De eisen die deze tak van sport aan de stofwisseling stelt, brachten hem ertoe zich intensief bezig te houden met voeding. Zijn ervaringen met voeding en lopen vonden hun neerslag in boeken over sport en voeding en looptraining.
  Marathon lopen en leven hebben veel met elkaar gemeen. Bij beide disciplines komt het aan op uithoudingsvermogen. De in dit boek beschreven voedingswijze vormt de basis voor succes.
  Naast de loopsport en de voeding ging zijn belangstelling uit naar natuur, milieu en duurzaamheid.

  Verschijningsdatum 10-06-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-868-9
  EAN nummer
  9789089548689
  Auteur
  Henk Mangnus