Luchtlijnen en grondtonen
Afbeelding van Luchtlijnen en grondtonen
Afbeelding van Luchtlijnen en grondtonen

Luchtlijnen en grondtonen

Boeiend beeld van de luchtvaart in het laatste kwart van de twintigste eeuw met verhalen over teamgeest, avontuurlijke voorvallen, vliegangst en romantiek

€ 24,50  Omschrijving

  Een luchtvaartgeschiedenis

  Van 1973 tot 1997 was Mariet van Nes (1950) werkzaam bij een luchtvaartmaatschappij. In deze fictieve biografie verwerkt zij haar ervaringen door de hoofdpersoon, Carien de Graaf, haar verhaal te laten vertellen over haar vliegend bestaan.
  Het boek gaat over de opleidingen, collega’s in de cabine en in de cockpit, passagiers, het werken aan boord, over reizen en het verblijf in het buitenland. Ook het aspect van de vliegveiligheid komt aan de orde.
  Specifieke aandacht besteedt de auteur aan de invloed van cultureel-maatschappelijk bepaalde rolpatronen, aan het vliegen van de bemanning als team en aan de verbinding van een vliegend bestaan met het leven op de grond.
  De verhalen spelen tussen 1973 en 2018: het zijn de luchtlijnen en de grondtonen die onlosmakelijk met elkaar zijn verweven.
  De verhalen over teamgeest, avontuurlijke voorvallen, vliegangst en romantiek schetsen een beeld van de luchtvaart en het werken aan boord in het laatste kwart van de twintigste eeuw.


  Luchtlijnenengrondtonen_inkijk.pdf

  Formaat 145x210x29 mm
  Aantal pagina's 437
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Mariet van Nes
  Biografie

  Mariet van Nes (1950) werd geboren in het Zuid-Hollandse dorpje Rijsoord, waar haar familie sinds generaties een vlasfabriek had. Ze studeerde aan de Klokkenberg in Nijmegen en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, werd onderwijzeres en koos uiteindelijk voor de luchtvaart. Naast haar werk als stewardess had ze ook diverse nevenfuncties. Haar onderwijsaspiraties kon ze kwijt door cabinepersoneel op te leiden, waarvoor ze zelf het lesmateriaal schreef.
  Na het vliegen schreef ze als vrijwilligster bij de gemeente De Bilt vier levensboeken voor oudere mensen. In 2016 publiceerde ze een boekje over het oude, bewaard gebleven vlasserijarchief van het familiebedrijf. Daarna begon ze met het verwerken van haar ervaringen in de haar na aan het hart liggende luchtvaart. In het boek Luchtlijnen en grondtonen weet ze het tot de verbeelding sprekende beroep van stewardess invoelbaar te maken.

  Verschijningsdatum 17-2-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-312-1
  EAN nummer
  9789463653121
  Auteur
  Mariet van Nes