Manneke Toy
Afbeelding van Manneke Toy
Afbeelding van Manneke Toy

Manneke Toy

Prachtige bundel voorleesverhaaltjes uit de tijd dat er nog geen computers of euro’s waren

€ 19,95  Omschrijving

  In de jaren zeventig schreef Tineke van Tuinen een twintigtal korte voorleesverhalen over het speelgoedmannetje Manneke Toy. De verhaaltjes spelen zich af in de verschillende jaargetijden om zo dicht mogelijk bij de ervaringswereld van het jonge kind te kunnen blijven. Bij ieder verhaaltje maakte ze een eenvoudige illustratie waaraan de kinderen de verhaaltjes konden herkennen. Ze las ze zelf voor, toen ze kleuterleidster was en de kinderen vonden het altijd heerlijk om ernaar te luisteren. En omdat ook kinderen in deze tijd plezier aan het Manneke en zijn Vrouwtje kunnen beleven, zijn hun avonturen nu in dit boek gebundeld.

  Manneke Toy_Inkijk.pdf

  Formaat 175x250x10 mm
  Aantal pagina's 125
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Tineke van Tuinen
  Biografie

  Als Tineke van Tuinen (Sneek, 1941) rond de 30 jaar is, schrijft ze over de avonturen van een speelgoedmannetje. Als kleuterjuf leest ze deze verhaaltjes voor in de klas met groot succes.

  Haar verdere leven staat vooral in het teken van muziek maken, schilderen, het ontwerpen van allerlei textiele werkvormen en - haar grootste passie – beeldhouwen.

  In 2016 verhuist ze naar Franeker en ziet dat haar verhaaltjes tijdloos zijn en een warm gevoel in zich dragen. Vooral ook voor de kinderen van nu in deze hectische tijd. Ze besluit na ruim 45 jaar haar verhaaltjes opnieuw te bundelen.


  Verschijningsdatum 30-11-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-916-7
  EAN nummer
  9789089549167
  Auteur
  Tineke van Tuinen