Mayas reizen over de wereld
Afbeelding van Mayas reizen over de wereld
Afbeelding van Mayas reizen over de wereld

Mayas reizen over de wereld

Maya Hoogveld's wonderbaarlijke avonturen. Ze reisde de hele wereld over en maakte van alles mee. Bijzonder smakelijk beschreven

€ 22,50  Omschrijving

  In dit boek vertelt Maya Hoogveld de wonderbaarlijke avonturen die ze beleefd heeft tijdens haar vele reizen. Geen berg te hoog, geen zee te diep, geen bestemming te ingewikkeld. En overal maakt ze de gekste dingen mee, maar ze weet zich er altijd weer met haar optimistische humeur en haar onverwoestbare flexibiliteit doorheen te slaan. Al gauw raakt ze in de ban van de Tibetanen en zet zich vervolgens in voor allerlei projecten om Tibetaanse kinderen een beter leven te helpen bezorgen. Ze is negen keer naar India geweest, raakte onder de indruk van het werk van SOS Kinderdorpen en is daar nooit meer van losgekomen. Ze kwam op goede voet te staan met de Dalai Lama en zijn familie en zag in de loop der jaren heel wat projecten vorm krijgen. Ze zag dat het geld goed werd besteed en dat er niets aan de strijkstok bleef hangen en daarom adopteerde ze kinderen uit die dorpen. Op een gegeven ogenblik had ze drieëntwintig kinderen en toen besloot ze maar aan de pil te gaan. Elk jaar laat ze zich sponsoren tijdens de zwemvierdaagse, om geld voor de Wilde Ganzen in te zamelen. En ze zet samen met scholen succesvolle acties op om geld of materiaal in te zamelen.

  Haar boek is bijzonder vlot geschreven, met aanstekelijke humor. Heerlijk en tegelijk onderhoudend om te lezen.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's303
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurMaya Hoogveld
  Korte levensbeschrijving

  Maria Hermine Elisabeth Hoogveld werd in 1928 geboren in Amsterdam. Zij ging naar het gymnasium, en studeerde daarna Spaans, Portugees en Italiaans. Na een periode van studie in Italië en Duitsland, waar zij o.a. een praktijkdiploma Russisch behaalde, werkte ze een aantal jaren als tolk/vertaalster bij rechtbanken in Utrecht, Haarlem, Den Bosch, Amsterdam. Ook tolkte ze Spaans bij diverse congressen, en gaf les in Spaans, Portugees, Italiaans en Russisch aan beginners, en aan het Blindeninstituut Bartimeus.
  Zij werkte mee aan diverse radioprogramma’s van de AVRO over Spaanse en Portugese volksmuziek en aan uitzendingen van de Spaanse sectie van de Wereldomroep.
  Maya vertaalde vele boeken uit het Spaans en schreef zelf eerder: Spaanse volksmuziek en dansen en Met Maya de wereld rond.
  In Maya’s reizen over de wereld vertelt zij onderhoudend over haar belevenissen in allerlei landen rond de hele wereld.

  Verschijningsdatum2012-09-15

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-470-4
  EAN nummer
  9789089544704
  Auteur
  Maya Hoogveld