Mijn tweede leven
Afbeelding van Mijn tweede leven
Afbeelding van Mijn tweede leven

Mijn tweede leven

Bloemlezing van werk ontstaan uit een leven lang schrijven

€ 15,50  Omschrijving

  Een bloemlezing uit bloemlezingen

  Zeventig jaar geleden debuteerde Ton Oosterhuis met gedichten en verhalen in het clandestiene tijdschrift Zaans Groen. Dat speelde zich af in de beruchte hongerwinter van 1945. Een leven lang schrijven en dichten is daarop gevolgd.
  Veel van zijn liedjes, verzen en verhalen kregen vaak een tweede leven in bloemlezingen. Uit het vele dat van zijn hand in bloemlezingen verzeild raakte, heeft hij nu zelf een bloemlezing samengesteld. Zij bevat een paar liedjes en cabaretteksten, een boekfragment, een aantal historische verhalen, en een paar uit het Frans en Engels vertaalde gedichten. Daarbij wat verhaaltjes over wat die teksten soms is overkomen.

  Formaat 145x210x11 mm
  Aantal pagina's 124
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ton Oosterhuis
  Biografie

  Ton Oosterhuis, geboren te Enschede in 1925, studeerde geschiedenis en sociologie. Beide disciplines hielpen hem bij het schrijven over historische onderwerpen. Hij is vader van dochter Liesbeth en zoon Nick en grootvader van Marten en zijn drie kids Finn, Ravi en Dex. Jarenlang was hij werkzaam in de journalistiek en het marktonderzoek, daarnaast als bestuurder van VVL, LIRA en BUMA-Stemra. Hij is sinds zijn pensionering actief als auteur, o.a. onder zijn pseudoniemen Theo Arosius en Fred van Enske.

  Verschijningsdatum 21-07-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-776-7
  EAN nummer
  9789089547767
  Auteur
  Ton Oosterhuis