’n Machtig joch
Afbeelding van ’n Machtig joch
Afbeelding van ’n Machtig joch

’n Machtig joch

Uit eigen ervaring beschrijft Els Jansma haar onvoorspelbare belevenissen met haar zeer drukke zoontje met ADHD/PDDNOS

€ 15,50  Omschrijving

  Een reisverslag van een moeder met een hyperactief kind – bestemming onbekend

  Veel geschreeuw, lawaai en boze blikken. Je hoort de mensen denken. Heb je haar weer met dat kleine lastige monster.
  Wat heeft dat joch nou eigenlijk? Dit kan toch zo niet. Je zou zo’n moeder toch. Mijn lieve kleine druktemaker, die me zo onschuldig aankijkt met zijn intens blauwe ogen.
  Uit eigen ervaring beschrijft Els Jansma haar onvoorspelbare belevenissen met haar zeer drukke zoontje met ADHD/PDDNOS.
  De korte, humorvolle en soms ook emotionele verhalen resulteren in ’n Machtig Joch, een ontroerend en tegelijk hoopgevend boek.
  ’n Machtig Joch is ontstaan uit een diep verlangen van Els Jansma om recht te doen aan kinderen die gedragsmatig anders zijn. Vaak is het oordeel van de buitenwereld hard, onterecht en respectloos. Er wordt snel gewezen naar de ouders of desbetreffende opvoeders.
  Els Jansma nodigt u met dit boek uit om op een positieve manier naar kinderen met gedragsproblematiek te kijken.
  De lezer wordt direct meegevoerd op een bizarre ‘reis’. Oprecht, gevoelig en met een bepaalde relativerende humor deelt ze haar ervaringen met de lezer.’n Machtig Joch is niet alleen voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen of mensen die beroepsmatig hiermee te maken hebben. Want de lezer beseft dat onvoorwaardelijke liefde ‘alles’ in het leven zal doen stromen. Els Jansma is moeder van drie zonen. Naast schrijven houdt ze zich als kunstenares bezig met schilderen. Regelmatig wordt haar werk geëxposeerd.
  Zie www.elsjansma.nl.


  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 71
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Els Jansma

  Biografie

  Als geboren en getogen Friezin, houdt Els van de luchten, het uitgestrekte landschap, de mensen, de eenvoud en het pure van Friesland. Haar liefde voor het water en kinderen deed haar als achttienjarige besluiten om les te gaan geven op een zeilschool in Heeg. Ook heeft ze een grote voorliefde voor de wadden.
  Naast schrijven, heeft ze altijd veel getekend en geschilderd. Ook hier weer is de natuur een grote inspiratiebron voor haar.
  Els woont nu inmiddels alweer zeventien jaar in Dronrijp, in een oud pand uit 1680. Vanaf de geboorte van haar tweede zoon heeft zij het roer omgegooid. Na jaren in loondienst te hebben gewerkt, is ze voor zichzelf begonnen als tuinarchitect in haar eigen éénmanszaak.
  Het creëren, produceren van schoonheid geeft haar altijd enorm veel voldoening. Zo is dat ook bij het schrijven van haar boekje ´n Machtig Joch, het voelt als een soort passie, verlangen om recht te doen, aan haar kind, zichzelf, de wereld om haar heen.


  Verschijningsdatum

  01-08-2009

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-108-6
  EAN nummer
  9789089541086
  Auteur
  Els Jansma