Non-dualistisch christendom
Afbeelding van Non-dualistisch christendom
Afbeelding van Non-dualistisch christendom

Non-dualistisch christendom

Dit boek is een uitnodiging om de Bijbel, de christelijke leer en de mystiek met nieuwe ogen te lezen door ze in de non-dualistische zienswijze te plaatsen

€ 19,95  Omschrijving

  De werkelijkheid is non-dualistisch, dat wil zeggen niet-twee, een oorspronkelijke, ongedeelde eenheid, waar al wat bestaat toe behoort. De mens die zich bewust is van deze eenheid, ziet dat de werkelijkheid samenvalt met wat in het christendom wordt aangeduid als God. Buiten God is er niets, Hij is alles in allen.

  Jezus had de eenheid met God verwerkelijkt. Hij omschreef haar als het koninkrijk Gods, de schat in de akker, de parel van grote waarde en leerde een geleidelijke weg tot herkenning van de eenheid met God en van bevrijding van de afgescheidenheid. Vanuit zijn eenheid met de Vader werd hij zelf die weg. De mystici bezongen de vereniging van de ziel met de Beminde en zagen de werkelijkheid in het licht van God. Dit boek is een uitnodiging om de Bijbel, de christelijke leer en de mystiek met nieuwe ogen te lezen door ze in de non-dualistische zienswijze te plaatsen.

  Eeuwen lang was in het christendom de weg tot de vereniging met God bekend en begaanbaar. Vanuit andere tradities wordt hij nu opnieuw aangereikt. Mystiek georiënteerde christenen zouden zichzelf tekortdoen als zij deze weg niet zouden herkennen en gaan. Van daaruit kan ook het christendom opnieuw en dieper herkend worden en kan, ook buiten het instituut kerk om, de spankracht van het christendom en van de christelijke mystieke traditie gebruikt worden om tot God te komen.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's170
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurCharles Steur
  Korte levensbeschrijving

  Charles Steur (1957) was elf jaar benedictijner monnik. Na zijn uittreding heeft hij zijn studie systematische theologie afgerond en zich jarenlang georiënteerd op de kabbala. Zij stelde hem in staat de eenheid te ontdekken en de non-dualistische tradities te verstaan. Daarnaast bleef hij vreugde vinden in de eucharistie, in de meer poëtische liederen van de christelijke liturgie, in de woorden van Jezus, die verwijzen naar de bron. Hij werkt parttime als schrijver/vertaler en parttime als psychiatrisch verpleegkundige.

  Verschijningsdatum2012-06-18

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-449-0
  EAN nummer
  9789089544490
  Auteur
  Charles Steur