Noodzakelijk zwart
Afbeelding van Noodzakelijk zwart
Afbeelding van Noodzakelijk zwart

Noodzakelijk zwart

Poëtische visie op liefde, loslaten en het leven in krachtige taal en in verrassende beelde

€ 14,95  Omschrijving

  In deze bundel geeft Berna Wellen haar poëtische visie op liefde, loslaten en het leven. Haar taal is krachtig en rijk, haar beelden zijn verrassend. Ze benadert haar onderwerpen vanuit originele en onverwachte hoek. De illustraties van Irene Bruggink completeren het geheel. Noodzakelijk zwart is de vrije vertaling van Putrefactio, verrotting. Het is een van de fasen van het transformatieproces van de mens van lood naar goud. Dit proces begint niet in het licht maar in de duisternis. Juist het doorleven van het onaangename en ongewenste is het beginpunt van het levenswerk. Wie in deze moeilijke periode en bij deze opgave niet bij de pakken neerzit, is beoefenaar van Het Grote Werk.

  Formaat145x210 mm
  Aantal pagina's114 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurBerna Wellen
  Korte levensbeschrijving

  Berna Wellen (1952) studeerde in de zeventiger jaren andragogiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens haar studententijd was ze medeoprichter van het eerste kinderdagverblijf van de universiteit. Ze specialiseerde zich in vrouwenstudies en was jarenlang actief in de vrouwenbeweging.

  Ze werkte meer dan 25 jaar als systeemtherapeut en lichaamsgericht psychotherapeut, aanvankelijk in verschillende instellingen en van 1980 tot 2007 in haar eigen praktijk. Sinds 2007 begeleidt ze mensen als lifecoach in de vorm van individuele- of parenretraites, time-outs en in kleine bezinningsgroepen.

  Ze schreef artikelen binnen haar vakgebied, onder andere in Mens en maatschappij en publiceerde 'De mythe van de slachtofferrol' (1996).

  Verschijningsdatum2011-01-27

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-272-4
  EAN nummer
  9789089542724
  Auteur
  Berna Wellen