Oceane
Afbeelding van Oceane
Afbeelding van Oceane

Oceane

Spannende jeugdroman over zoektocht naar zeemeermin

€ 17,50  Omschrijving

  De dertienjarige Maksim verzamelt skeletten en botten van alles wat in zee leeft. Net als zijn vader wil hij later als beroemd wetenschapper de geheimen van de diepzee ontraadselen. Uiteraard gelooft Maksim in de evolutie, in de logica van de natuur, totdat kluizenaar Huug van der Niet in zijn leven komt. Deze man heeft op het Noordwijkse strand een gruwelijke ervaring met een zeemeermin gehad. Maksim zou het verhaal graag als flauwekul afdoen, maar de kluizenaar heeft harde bewijzen. En zo gaat Maksim tóch op zoek naar iets dat hij eigenlijk niet kan geloven: het geraamte van een zeemeermin. De speurtocht voert hem naar een bunker in de Noordwijkse duinen én naar de diepzeebodem bij de Filipijnen. Dáár wordt hem dan eindelijk de waarheid geopenbaard over dit onbegrijpelijke zeewezen.

  Formaat 145x210x18 mm
  Aantal pagina's 190
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Frans van Duijn
  Biografie

  Frans van Duijn is in 1963 geboren in Noordwijk aan Zee. Tegenwoordig woont hij in Haarlem. Al tijdens zijn jeugd droomde hij van het schrijverschap. Op de middelbare school, op de universiteit – geschiedenis in Leiden – en ook tijdens zijn werk als journalist besteedde hij veel tijd aan het schrijven van korte verhalen.
  Vanaf zijn debuut in 2002 publiseerde hij diverse boeken over sport, zowel voor volwassenen als voor jongeren. Ook maakte hij een aantal boekbewerkingen en ‘hertalingen’.
  In 2011 en 2012 was Frans van Duijn naast zijn werk als freelance journalist en schrijver werkzaam in een Haarlems verpleeghuis op een afdeling geriatrie.

  Verschijningsdatum 10-08-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-782-8
  EAN nummer
  9789089547828
  Auteur
  Frans van Duijn