Onze Huid | zo zichtbaar maar ongezien
Afbeelding van Onze Huid | zo zichtbaar maar ongezien
Afbeelding van Onze Huid | zo zichtbaar maar ongezien

Onze Huid | zo zichtbaar maar ongezien

Populairwetenschappelijk boek van hoogleraar Jan D. Bos over alle facetten die met de huid te maken hebben.

€ 54,95  Omschrijving

  Als je erop let, is de huid alom aanwezig. In de spiegel, gewoon op straat, op het werk, overal om je heen. De huid is zo zichtbaar, dat ze niet meer gezien wordt. Door de vanzelfsprekendheid ervan is ze een blinde vlek geworden.
  De schoonheid die de huid vertegenwoordigt, wordt wel erkend, maar afwijkingen ervan roepen onmiddellijk afkeer op. In dit populairwetenschappelijke boek gaat hoogleraar Jan D. Bos in op alle facetten die met de huid te maken hebben. Het eerste deel gaat over onze ‘normale huid’. Daarna wordt uitvoerig stilgestaan bij ‘huidfalen’. Het derde deel gaat over ‘huid en cultuur’. Tot slot is er een deel waarin zogenaamde parafernalia aan de orde komen, waaronder een verzameling spreekwoorden en gezegden waar de huid, nagels of haren in voorkomen en een lijst met webadressen van huidpatiëntenverenigingen.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's607
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJan D. Bos
  Korte levensbeschrijvingJan D. Bos (1951-2020) werd in Leiden geboren. Hij studeerde eerst culturele antropologie en vervolgens geneeskunde. Na het artsexamen specialiseerde hij zich in de interne geneeskunde en de dermatologie en venereologie. In 1981 promoveerde hij op het onderzoek ‘Immunological aspects of syphilis’. Twee jaar later voltooide hij in het Academisch Medisch Centrum de opleiding tot medisch specialist en werd er staflid. In 1990 aanvaardde hij er de benoeming tot hoogleraar en afdelingshoofd Dermatologie en Venereologie. In 2012 werd hij, na bijna 22 jaar afdelingshoofd te zijn geweest, benoemd tot AMC-hoogleraar (universiteitsprofessor). Binnen zijn vakgebied heeft Bos zich wat het wetenschappelijk onderzoek betreft gericht op de immunologie, en daarmee samenhangend op ontstekings- en auto-immuunziekten van de huid zoals psoriasis, lupus erythematodes, vitiligo en atopisch eczeem.
  Verschijningsdatum2013-12-09

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-589-3
  EAN nummer
  9789089545893
  Auteur
  Jan D. Bos