Onze opa’s in de oorlog
Afbeelding van Onze opa’s in de oorlog
Afbeelding van Onze opa’s in de oorlog

Onze opa’s in de oorlog

Bijzonder boek voor kinderen van 10 tot 12 jaar over verschillende standpunten in de Tweede Wereldoorlog

€ 12,50  Omschrijving

  Lieke van Amstel en Harry Vogels, echtpaar sinds 2006, hebben beiden een bijzonder oorlogsverhaal. De opa van Lieke, Bas Herman, is in 1944 als verzetsman opgepakt en nooit meer thuisgekomen. De opa van Harry, Jan Vogels, gaat bij de NSB en leeft na afloop van de oorlog nog dertig jaar. In beide families wordt nooit gesproken over het oorlogsverleden van de opa’s. Tot 2008. In dat jaar, meer dan zestig jaar na de oorlog, komt er veel informatie over beide opa’s boven tafel.

  Het idee ontstaat om de verhalen van beide opa’s verder te onderzoeken en deze verhalen uit te bouwen tot gastlessen op scholen in Duitsland en in Nederland.

  Op een van die scholen, de Violenschool in Hilversum, ontstaat in 2023 het idee om met hulp van de leerlingen van de twee groepen 8 een kinder- en leerboek te maken over de Tweede Wereldoorlog waarin beide opa’s centraal staan.

  De leerlingen van groep 8 hebben de teksten beoordeeld en hebben het boek aangevuld met tekeningen en verhaaltjes. Hiermee is het een bijzonder leerboek geworden voor kinderen van 10 tot 12 jaar over verzet tegen de nazi-Duitsers en samenwerken met de nazi-Duitsers.

  Onzeopasindeoorlog_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 80
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Lieke van Amstel en Harry Vogels
  Biografie

  Lieke van Amstel was kinder-fysiotherapeut en is na haar studie in ziekenhuizen in Hilversum gaan werken. Haar laatste ziekenhuis was Ter Gooi, waar zij jarenlang hoofd van de afdeling para-medische zorg was. In 2013 is zij met pensioen gegaan.

  Harry was na zijn studie economie jarenlang adviseur arbeidsvoorwaarden. Tot zijn 50e jaar in loondienst bij grote ondernemingen, daarna als zelfstandige. Harry heeft veel vakboeken geschreven voor uitgevers Kluwer en Sdu. Ook heeft hij 2 andere boeken geschreven over de oorlog: Schaamte en trots in Wassenaar en Dossier Dirk. Beide boeken zijn ook uitgegeven bij Elikser.


  Verschijningsdatum 10-04-2024

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-629-0
  EAN nummer
  9789463656290
  Auteur
  Harry Vogels