Orde van de Lotus 1
Afbeelding van Orde van de Lotus 1
Afbeelding van Orde van de Lotus 1

Orde van de Lotus 1

Eerste twee delen van een indrukwekkend epos, doordrongen van oude wijsheid, over de Orde van de Lotus en het bijzondere fenomeen gedachtekracht.

€ 27,50  Omschrijving

  De Levenssteen

  De bol was het kloppende hart van hun wereld. Recht erboven hing in het dak het ronde hart van de Lotus, waarin de maan twee maal per jaar op het hoogtepunt verscheen en zijn licht zich met de energie van de bol vermengde om uit te stralen over de wereld. Si-Brandi keek omhoog naar een van de zes kleine ruitvormige raampjes die een halve meter tussen de bladen onder de Lotus waren ingebouwd, om te kunnen zien hoe ver het maanlicht gevorderd was. Bijna tijd.

  Monnik Si-Brandi van de Orde van de Lotus kijkt uit naar de Ceremonie, die uiterst zorgvuldig is voorbereid. Het stelt hem in staat steeds iets dieper in de mysteriën van het leven duiken. Maar, als het gouden maanlicht het hart van de Lotus heeft gevuld, gebeurt hetgeen wat voor onmogelijk werd gehouden. Hun levenssteen, de geleider van positieve energie, wordt vernield. Het leven in het dorp verandert totaal. Mensen voelen zich moe, geremd, kwaad en zelfs de monniken krijgen ruzie. De normale gang der seizoenen is verstoord, armoede ligt op de loer en hongersnood. De monniken beginnen een zoektocht naar het verleden in de hoop de vraag over het hoe en waarom te kunnen beantwoorden. Hun hoop laait op als het lukt om stukje voor stukje weer verbindingen te leggen. Kunnen ze de onvoorziene gebeurtenissen in de hand houden of glipt het tussen hun vingers weg? In deze eerste twee delen zet Janine Jeltema, die zich bedient van de schrijversnaam Genie Janee, uiteen met een indrukwekkend epos, dat boeit en raakt en diep van oude wijsheid doordrongen is. www.ordevandelotus.nl

  OrdevandeLotus1_Inkijk.pdf

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's648 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurGenie Janee
  Korte levensbeschrijving

  Genie Janee is de alias voor Janine Jeltema. De naam Genie Janee is ontstaan uit een combinatie van factoren: Genie is de geest uit de fles. Natuurlijk betekent Genie ook: "de aangeboren gave van grote geesten om iets buitengewoons te scheppen, buitengewone begaafdheid en oorspronkelijkheid van geest, scheppend vernuft" en nog leuker: genie in iets hebben, of te wel er zin, gein in hebben. Zelf vindt de schrijfster dat alle drie wel van toepassing zijn, daar iets nieuws scheppen altijd vernuftig is, kortom wat haar betreft geldt dat voor alle schrijvers. De gekozen naam is dus de eerste dubbelzinnige grap die in het verhaal zit. Janee is een samentrekking van Ja-ni-ne, haar voornaam. Janee staat ook voor: zal ik het Ja proberen uit te geven, of zal ik het Nee, niet doen.
  Toen ze begon te schrijven was haar dochter drie en het voorbeeld van het kind Sianne waar het verhaal mee begint. Later, toen de reeks af was, bleek ze te zijn uitgegroeid in het oudste kind. Direct met haar verbonden is Carmine, haar grootmoeder, die voor haar zorgt. Sianne ontstond doordat ze haar dochter als voorbeeld nam voor een nieuwe fase die onder leiding van haar 'oude' ik, de grootmoeder in haar, een nieuw levenspad insloeg. Het verhaal schreef zichzelf, Janine heeft vooral de draad gevolgd die in het verhaal bloot kwam te liggen. De draad leidde haar door haar opeenvolgende serie naar het verrassend eind in boek 3.

  Verschijningsdatum2010-09-09

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-238-0
  EAN nummer
  9789089542380
  Auteur
  Genie Janee