Overgave
Afbeelding van Overgave
Afbeelding van Overgave

Overgave

Spannende en interessante historische roman over Al Andalus in de 15e eeuw, met als thema’s bewustwording, het overstijgen van plicht, moraal en zondebesef

€ 26,50  Omschrijving

  Al Andalus, licht en schaduw in een spatje tijd

  Overgave is een historische roman. Het verhaal speelt zich af tijdens de laatste jaren van het Nasiridische koninkrijk Granada in het huidige Spanje. Granada was de laatst overgebleven Moorse staat van het grote Al Andalus, dat vanaf 711 met de komst van de eerste Moren bijna geheel Spanje besloeg. Gedurende de ruim zevenhonderd jaar islamitisch bestuur leefden verschillende godsdiensten relatief vreedzaam naast elkaar. Wetenschappers, godsdienstgeleerden en filosofen brachten door hun interreligieuze samenwerking veel moois en vruchtbaars tot stand.

  Hoofdpersonen in dit boek zijn: Elvira, een bakkersdochter die haar leven op haar eigen manier vorm wil geven. De tweeling Haya en Hissam, die vanwege hun karakters, hun zwakheden en hun krachten voor hun eigen grote levensvragen komen te staan. Zana, net als Haya geboren met het teken van het beest op haar buik, wat de liefde tussen hen onmogelijk maakt. Dokter Ibn Hamza, die een bijzondere band met Elvira heeft. En Nasr, de halfbroer van de sultan, die toevallen heeft waarvoor hij zich schaamt.

  Carla van Ommen vertelt hun geschiedenis op aansprekende en ontroerende wijze. Het thema is zeer actueel vanwege de nooit aflatende strijd tussen bevolkingsgroepen met een verschillende godsdienstige achtergrond.

  De rode draad in het boek is bewustwording, het overstijgen van plicht, moraal en zondebesef. Belangrijk thema is, hoe je zowel bij tegenslagen als bij vreugdevolle dingen in het leven een kracht kunt aanboren in jezelf, die vanuit de menselijke ziel tot je spreekt en je ware aard onthult.


  Overgave_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x32 mm
  Aantal pagina's 578
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Carla van Ommen
  Biografie

  Carla van Ommen (1951), geboren in Enschede, begon pas met studeren nadat haar kinderen waren geboren. Ze volgde een cursus journalistiek, behaalde verschillende modules van de cursus Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit en studeerde een paar jaar theologie. Van kinds af aan was ze al nieuwsgierig naar het verschil tussen godsdiensten, met name ook in haar persoonlijke zoektocht naar zingeving. Ook met schrijven begon ze laat, pas op haar 53e schreef ze haar eerste boek.

  Verschijningsdatum 06-08-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-254-4
  EAN nummer
  9789463652544
  Auteur
  Carla van Ommen