Permafrost in de tropen
Afbeelding van Permafrost in de tropen
Afbeelding van Permafrost in de tropen

Permafrost in de tropen

Indisch familieverhaal over de gedeelde geschiedenis van Nederland en Nederlands-Indië en de invloed daarvan op huidige maatschappij

€ 22,50  Omschrijving

  Een verzwegen Indische familiegeschiedenis

  Mijn huid is bruin en toch voel ik me Nederlander. Hoewel? In die zoektocht stuit ik op het grote zwijgen. Maar het hindert me niet om verder te gaan. Zelfs tegen de stroom in.

  Dit boek gaat over de gedeelde geschiedenis van Nederland, Nederlands-Indië en Indonesië en welke invloed deze ontkende geschiedenis nog steeds heeft op de moeite die we hebben om door te groeien naar een kleurrijke samenleving.

  Indo’s zijn veelal geruisloos geassimileerd en hebben vaak moeite om de eigen identiteit te (her/er)kennen. We hebben een samenleving gecreëerd waarin we wegkijken van ons racisme en leven in de illusie van het tolereren van die ‘andere’ medelander, waardoor de polarisatie en angst steeds meer toenemen.

  Dit Indische familieverhaal is een aanzet om daadwerkelijk te kijken naar de twee kanten van de medaille die een bijna vierhonderd jaar oude koloniale overheersing heeft achtergelaten in onze historie en in ons dagelijks leven. Het verhaal van de overheerser en de overheerste verbonden door de ontkenning van elkaar.

  PermafrostindeTropen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 243
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Han Deibert
  Biografie

  Han Deibert is geboren in het voormalig Nederlands-Indië (1954). In dit boek is zijn eigen biografie nauw verweven met het werk waar hij voor geroepen is: het systemisch werk. Het bleek een wonderlijke reis waar werk en privé samenvloeiden in het Leven. Het systemisch werk is voor hem de opmaat gebleken om de diepere betekenissen en de grotere verbanden te leren zien van de grote en kleine vraagstukken van het dagelijks leven.

  Verschijningsdatum 11-02-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-031-1
  EAN nummer
  9789463650311
  Auteur
  Han Deibert