Piloot | De naakte waarheid. Gedurfde verhalen uit de cockpit
Afbeelding van Piloot | De naakte waarheid. Gedurfde verhalen uit de cockpit
Afbeelding van Piloot | De naakte waarheid. Gedurfde verhalen uit de cockpit

Piloot | De naakte waarheid. Gedurfde verhalen uit de cockpit

Uniek kijkje in de cockpit in openhartige beschrijving van het leven van een verkeersvlieger

€ 27,50  Omschrijving

  In tegenstelling tot de militaire luchtvaart is er nog geen boek verschenen dat op openhartige wijze het leven van een gemiddelde verkeersvlieger beschrijft tijdens de drie decennia van net na de oorlog tot half jaren tachtig. Dit is de opmerkelijke periode van de overgang van propeller- naar straalmachines.
  Siem Nieuwenhuijse heeft deze periode uit eigen beleving beschreven en heeft daarbij de romantiek en de erotiek niet geschuwd. Een uniek kijkje in de cockpit en het soms sensationele tijdverdrijf in exotische oorden!

  Formaat145x210
  Aantal pagina's417
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurSiem Nieuwenhuijse
  Korte levensbeschrijving

  Capt. Siem J.M.Nieuwenhuijse, ret, is in 1933 geboren in Tiel als jongste in een gezin van vijf kinderen. Zijn vader overleed al op 38-jarige leeftijd. Ondanks het feit dat zijn moeder geen geld had voor zijn vervolgopleiding, kreeg hij het voor elkaar om na zijn HBS-tijd aangenomen te worden op de Rijks Luchtvaart School als aspirant verkeersvlieger.
  Tijdens zijn dienstplicht werd hij opgeleid tot straaljagervlieger. Na de dienstplicht werd hij aangenomen bij een 'Grote Luchtvaart Maatschappij in het Westen des Lands' en doorliep hij alle rangen van derde-vlieger-navigator tot en met gezagvoerder van een zogenaamde 'Wide Body Jet', oftewel Jumbo.
  In 1984 ging hij met vervroegd pensioen. Hij maakte enkele lange zeereizen per zeilcatamaran. Mede vanwege enkele herseninfarcten is hij hiermee gestopt. Hij stortte zich daarna in een nieuw avontuur, als docent 'Aviation Sciences' bij diverse luchtvaartscholen. Tijdens deze periode schreef hij Engelstalige instructieboeken voor 'Fixed Wing Aircaft' en Helicopters.
  Inmiddels is hij ook hiermee gestopt, en heeft nu eindelijk tijd om zijn soms bizarre belevenissen in de burgerluchtvaart op te schrijven.

  Verschijningsdatum2014-05-12

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-636-4
  EAN nummer
  9789089546364
  Auteur
  Siem Nieuwenhuijse