Rooie Bokkel
Afbeelding van Rooie Bokkel
Afbeelding van Rooie Bokkel

Rooie Bokkel

Vlot, eigentijds en spannend jeugdboek over jacht op de schrik van het dorp

€ 16,95  Omschrijving

  Als Carlo hoort dat er in de boerderij van Gideon is ingebroken, draait zijn speurdersinstinct op volle toeren, want de dief lijkt spoorloos verdwenen. Hoewel, toevallig is in het bos aan de overkant een stroper actief en Rooie Bokkel, de schrik van het dorp, blijkt er ook rond te sluipen. Carlo gelooft niet in zoveel toeval en samen met zijn beste vriend Tibor besluit hij op onderzoek uit te gaan. Ze zijn van plan de inbreker eerder te grijpen dan de politie. Voor detective spelen is superspannend en bovendien wil Carlo indruk maken op Lonneke, op wie hij stiekem een beetje verliefd is. Met haar hulp ontstaat er onverwachts een nieuw spoor, dat meer gevaar met zich meebrengt dan ze beseffen. Tijdens een avontuurlijke zoektocht doen ze een riskante ontdekking. Moet je direct de politie waarschuwen als een inbreker een koelbloedige moordenaar lijkt te zijn of kun je er een nachtje over slapen? Carlo vindt van wel. ‘Morgen hebben wij voor alle bewijzen gezorgd, die nodig zijn om Bokkel te arresteren. Wat kan er nou misgaan? We are the heroes.

  Er kan nog van alles misgaan, denkt Lonneke, en ze krijgt helemaal gelijk ...

  Dit is alweer het vierde jeugdboek van Marja Kema. Vlot geschreven en echt van deze tijd. Het verhaal bezorgt je spannende momenten en laat je heerlijk lachen door de kleurrijke fantasieën van de hoofdpersonen.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's180 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurMarja Kema
  Korte levensbeschrijving

  Marja Kema is na haar atheneumopleiding in Heerenveen afgestudeerd als psychologe aan de RUG. Ze volgde cursussen op het gebied van de taal en alternatieve geneeswijzen. Op het creatieve vlak was ze actief met kleding- en decorontwerp. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Tijdens haar middelbareschoolperiode begon ze met schrijven, maar pas in 2000 besloot ze er vol voor te gaan. In de afgelopen jaren zijn van haar gedichten en artikelen gepubliceerd; in de Leeuwarder Courant, het Dagblad van het Noorden, de Ommelander en de Museumkrant. Marja Kema schreef de gedichten voor het Boek van de Rieshoek, met tekeningen van kleuters, en drie jeugdboeken: Hannah en de grote K (uitg. Ellessy), De grenzeloze kus (uitg. Lannoo) en Vergeten verleiding (uitg. Lannoo). In juni 2010 is door Elikser haar vierde jeugdboek, Rooie bokkel, uitgegeven en maakte ze haar debuut als romanschrijfster voor volwassenen met: Een zwoele vrouw.

  Verschijningsdatum2010-06-23

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-228-1
  EAN nummer
  9789089542281
  Auteur
  Marja Kema