Schaamte voor je achternaam
Afbeelding van Schaamte voor je achternaam
Afbeelding van Schaamte voor je achternaam

Schaamte voor je achternaam

Jeugdboek verteld vanuit de beleving van een van de dochters van een NSB-burgemeester

€ 9,95  Omschrijving

  Oorlogsverhaal over de vrouw en de twee dochters van een NSB-burgemeester

  Dit boek gaat over oorlog en over wat mensen elkaar aan kunnen doen. Over twee zusjes, Henny en Carla, die de Tweede Wereldoorlog van dichtbij meemaken in een huis aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude. Dat is een dorp in de toenmalige gemeente Langedijk, vlakbij Alkmaar. Hun vader, Dirk Stoutjesdijk, wordt in de oorlog burgemeester van Langedijk. Hij krijgt die baan omdat hij lid is van de NSB, een partij die samenwerkt met de Duitse bezetter.
  Henny en Carla schamen zich voor hun vader en voor hun eigen achternaam. Ook al waren ze nog maar jong tijdens de oorlog, de keus van hun vader blijft hen hun hele leven achtervolgen. Het verhaal wordt verteld door de oudste dochter, Henny.

  Schaamte voor je achternaam hoort bij het boek Dossier Dirk, dat Harry Vogels na veel onderzoek schreef over hun vader.

  Schaamtevoorjeachternaam_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 69
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Geert van Diepen
  Biografie

  Geert van Diepen ( Castricum, 1954) was leerkracht in het primair onderwijs. Sinds het jaar 2000 werkt hij als zelfstandig tekstschrijver, en theater –en liedjesmaker. Achter zijn huis bouwde hij een klein theater met vijftig zitplaatsen. Hij schreef een veertigtal kinderboeken en won met zijn debuut Toontje K. de superontsnapper de Kinderjuryprijs in Noordwest Friesland. Hij schrijft verhalen voor educatieve uitgeverijen en bracht een vijftal cd’s uit. De laatste tijd richt hij zich met zijn schrijf –en theaterwerk steeds vaker op volwassenen. Over zijn boek Blootliggen, dat in 2020 verscheen, schreef de NBD: ‘Zonder literaire pretenties, onopgesmukt geschreven zijn het herkenbare vertellingen die makkelijk weglezen. In een fraai vormgegeven uitgave, in eigen beheer met harde kaft.’
  In zijn theaterprogramma Bang of dapper vertelt, zingt en speelt Geert van Diepen over bijzondere gebeurtenissen in zijn jeugd in de jaren zestig dicht bij zee. In 2021 verscheen van zijn hand bij Elikser het boek Vlaggen in de Bernhardstraat.

  Kijk voor meer informatie op: www.geertvandiepen.nl en www.zoldertheater.nl

  Verschijningsdatum 16-04-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-517-0
  EAN nummer
  9789463655170
  Auteur
  Geert van Diepen