Schatgraven in de kelder van tante D. | zoektocht naar de onbekende biologische ouder
Afbeelding van Schatgraven in de kelder van tante D. | zoektocht naar de onbekende biologische ouder
Afbeelding van Schatgraven in de kelder van tante D. | zoektocht naar de onbekende biologische ouder

Schatgraven in de kelder van tante D. | zoektocht naar de onbekende biologische ouder

Informatief, breed en persoonlijk handboek over kinderen met onbekende ouder(s)

€ 22,50



    Omschrijving

    ‘Iets wat er niet is, is altijd zeer aanwezig’
    Cees Nooteboom

    In dit boek plaatst Maureen Davis de persoonlijke en ontroerende zoektocht naar haar onbekende Indische biologische vader in een bredere, maatschappelijke context. Van de maakbare maatschappij, medische ethiek en wetgeving tot maatschappelijke aandacht. Van identiteit, intergenerationele familiesystemen en rouwen om onbekende ouders tot het emotionele krachtenveld waarin een kind dat zijn vader of moeder niet kent, een weg moet zien te vinden.

    In heldere bewoordingen laat zij zien wat de indringende gevolgen van de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen zijn. En hoe het belang van het kind té vaak moet wijken voor dat van de ouders. Dit boek geeft uiting aan haar hartekreet: ‘Ieder kind heeft er recht op een antwoord te kunnen krijgen op twee van de meest existentiële vragen van de mens: ‘Wie ben ik en waar kom ik vandaan?’

    Daarnaast beschrijft de auteur de psychosociale begeleiding en coaching waarmee kinderen en volwassenen die worstelen met deze problematiek, geholpen kunnen worden.

    Een informatief handboek voor hulpverleners, een studieboek voor hulpverleners in opleiding, een (h)erkenningsboek voor wie zijn biologische ouder(s) niet kent en voor alle andere in dit onderwerp geïnteresseerden, zoals overheid, wetenschappers en medici.

    ‘Het verlangen je wortels te kennen is niet alleen een psychologische behoefte maar meer nog een existentiële noodzaak die intergenerationeel doorwerkt.’
    Else-Marie van den Eerenbeemt, familietherapeut, publicist en onderzoeker ouder-kindrelatie

    ‘De auteur heeft een prachtig beeld geschetst van de ethische, psychologische en juridische praktijk van de moderne voortplanting. […] De psychologische consequenties voor een kind en latere volwassene van het onbekend zijn met een of beide ouders vormen evenwel het belangrijkste thema van dit boek. Wat dit voor gevolgen heeft voor zijn identiteit. […] Een boeiend en belangrijk boek, waarvan ook studenten en professionals werkzaam op dit terrein een nuttig gebruik kunnen maken.’
    Uit het voorwoord van prof. dr. René Hoksbergen, emeritus hoogleraar adoptie

    Formaat145x210
    Aantal pagina's307
    Levertijd2 werkdagen
    AuteurMaureen Davis
    Korte levensbeschrijving

    Maureen Davis (1949) is bij verschillende organisaties in de zakelijke dienstverlening werkzaam geweest als secretaris, officemanager en directiesecretaresse. Zij heeft twee volwassen zoons en twee kleinkinderen. Op 58-jarige leeftijd begon zij naast haar werk aan een hbo-opleiding tot counselor en coach, afstudeerrichting psychologie. Begin 2013 studeerde zij succesvol af.

    De zoektocht naar haar onbekende biologische vader loopt als een rode draad door haar leven. Tijdens de zoektocht overleed haar vader. Zij heeft hem helaas nooit kunnen ontmoeten. Desondanks zette zij de zoektocht naar informatie over haar vader voort, ontmoette zijn familieleden en leerde haar halfbroer en halfzus kennen. Het doorzetten van de zoektocht heeft haar kracht, eigenwaarde en het lang ontbroken vertrouwen in zichzelf gegeven. Een kracht die zij nu met liefde en wijsheid inzet om anderen op een helende en steunende wijze te begeleiden.

    Na haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die (identiteits)problemen ervaren omdat zij (één van) hun biologische ouder(s) niet kennen.

    Verschijningsdatum2014-05-23

    Specificaties

    Artikelnummer
    978-90-8954-638-8
    EAN nummer
    9789089546388
    Auteur
    Maureen Davis