Springtij
Afbeelding van Springtij
Afbeelding van Springtij

Springtij

Inspirerend boek over het zoeken naar zin en authenticiteit en de gerichtheid op de/het Ander(e)

€ 14,50  Omschrijving

  Eb en vloed

  In de onderste laag van mijn ziel
  stroomt
  onophoudelijk
  mijn oorsprong

  bron van mijn bestaan
  sterk in haar kwetsbaarheid
  onstuimig in haar kracht
  onnoembaar aanwezig

  zichtbaar als de branding
  tastbaar in de luwte
  op zoek naar drooggevallen lagen
  die verlangen naar volheid


  Wilma Tiemersma-Veenstra werkt sinds 2011 in de doopsgezinde gemeenten Rottevalle-Witveen en Surhuisterveen. Daarvoor was ze geestelijk verzorger, uitvaartbegeleider en docent levensbeschouwing. Ook in die tijd cirkelde haar vak rond zingeving, geloof en levensvragen. In dit boek gaat ze op zoek naar wat mensen drijft in het overbrengen van verhalen, het zoeken naar zin en authenticiteit, en de gerichtheid op de/het Ander(e). Daarbij neemt ze haar eigen levensverhaal als uitgangspunt, met als aanleiding haar zestigste verjaardag. Ze beschrijft haar spirituele levensweg, waarin het omgaan met verlies en verdriet een belangrijk thema is. Het boek is voorzien van prachtige illustraties en inspirerende teksten.

  Per boek gaat € 1,50 naar Artsen zonder Grenzen.

  Springtij_Inkijk.pdf

  Formaat 125x190x12 mm
  Aantal pagina's 118
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Wilma G. Tiemersma-Veenstra
  Biografie

  Wilma Tiemersma-Veenstra (* 1960, Leeuwarden) is de jongste uit een gezin van drie kinderen. Hun vader sterft plotseling op 43-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Dit traumatisch verlies heeft een enorme impact op het gezin en ieder beleeft dit verlies op een eigen manier. Op 20-jarige leeftijd trouwt Wilma, het echtpaar gaat wonen in Roermond, waar haar man een baan heeft; Wilma vindt een baan als kleuterleidster. In 1984 keren ze terug naar Friesland, waar Wilma in 1985 begint met een deeltijd hbo-opleiding Theologie. Het eerste collegeblok over rouw en verlies haalt het vroege trauma weer naar boven en de existentiële vragen rond leven en dood blijven haar vergezellen gedurende haar verdere geloofsontwikkeling. Ze gaat in therapie als ze instabiliteit in haar leven ervaart.
  Vanaf eind jaren negentig werkt ze als docent levensbeschouwing, pastoraal werker en geestelijk verzorgeren, en sinds 2011 als predikant in twee doopsgezinde gemeenten in Friesland. Gaandeweg komt ze er achter dat het verlies in haar jonge leven haar levensweg heeft bepaald in haar zoektocht naar zin en authenticiteit. Een periode van burn-out en haar studiereizen naar het Schotse Iona en Holy Island hebben haar geleerd vaker rust, stilte en bezinning toe te laten en de verbinding met de natuur en de Ene te zoeken, alsook door meditatie en creativiteit.

  Verschijningsdatum 22-04-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-224-7
  EAN nummer
  9789463652247
  Auteur
  Wilma G. Tiemersma-Veenstra