Tijdelijk stilleven
Afbeelding van Tijdelijk stilleven
Afbeelding van Tijdelijk stilleven

Tijdelijk stilleven

De zeventig gedichten in dit boek zijn beschrijvingen van herinneringen, dromen, gebeurtenissen en alles wat daarbij hoort

€ 17,95  Omschrijving

  veertig jaar lang
  hebben wij elkaar niet aangeraakt
  al die tijd
  stond je zwijgend te wachten
  op mij

  vandaag
  schuif ik de kleurige zijden sjaal opzij
  en kijk recht in je f-vormige ogen
  twee snaren glimmen verleidelijk
  de andere twee kronkelen weerloos langs je lijf
  als verlamd
  toch verlangen mijn onzekere vingers
  naar een ontmoeting

  Edy Hoekema koos als studie en beroep voor de klassieke muziek. Pas na haar werk als muziekdocent en uitvoerend musicus ontdekte ze dat niet alleen muziek haar hart kon raken, maar ook taal. ‘Verklanken’ (door middel van muziek) en ‘verwoorden’ (door middel van taal) liggen voor haar heel dicht bij elkaar. De zeventig gedichten in dit boek zijn beschrijvingen van herinneringen, dromen, gebeurtenissen en alles wat daarbij hoort.

  Formaat125x190
  Aantal pagina's163
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurEdy Hoekema
  Korte levensbeschrijving

  Edy Hoekema-Mennes (1944, Amsterdam) groeide op in een gezin waar veel muziek gemaakt werd. Haar beide ouders gaven muzieklessen en in de leskamer stonden een piano, een vleugel en een kast vol boeken en bladmuziek. Een paradijs voor een muzikaal en leesgierig kind.
  Na de middelbare school koos ze voor een muziekvakstudie aan het Conservatorium in Zwolle; hoofdvak piano en bijvak altviool.
  Ze trouwde met de hoboïst Henk Hoekema en kwam zo in Friesland terecht. Samen speelden ze in verschillende ensembles en gaven les aan het Conservatorium in Leeuwarden.
  Op 50-jarige leeftijd raakte Edy Hoekema door de fusie van de twee Noordelijke Conservatoria haar baan kwijt. Ze had al snel nieuwe activiteiten gevonden; ze werd spreker bij uitvaarten en las voor aan allochtone kinderen met een taalachterstand. En zo begon ze, behalve toespraken, ook korte verhalen, artikelen en gedichten te schrijven.
  Tijdelijk Stilleven (2014) is haar eerste uitgegeven gedichtenbundel.

  Verschijningsdatum13-06-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-645-6
  EAN nummer
  9789089546456
  Auteur
  Edy Hoekema