Tinka s mooiste smash
Afbeelding van Tinka s mooiste smash
Afbeelding van Tinka s mooiste smash

Tinka s mooiste smash

Spannend jeugdboek over tennistalent Tinka, die zich ontfermt over een gewonde jonge kauw en dan ontdekt waarom het standbeeld van haar held Richard Krajicek besmeurd is met het woord Help.

€ 14,95  Omschrijving

  Tinka is een talentvol tennismeisje. Op een dag, als ze naar de club gaat, ziet ze tot haar grote schrik dat het standbeeld van haar held Richard Krajicek is beklad. Richards bronzen hoofd heeft een rode neus gekregen en een reusachtige, zwarte druipsnor. Een halve meter lager, op z’n borstkas, staat in knalroze letters het woord help! gekladderd. En later gebeurt er nog iets vreemds. In een wedstrijd tegen haar geduchte tegenstandster Fanny, bij een 4-1 stand, springt Tinka met haar racket helemaal uitgestrekt zeker een meter de lucht in voor de smash. Ze raakt de bal nog net, maar weet meteen dat het goed mis was. De bal gaat loodrecht de lucht in en daar, hoog in het felle zonlicht, botst het gele ding tegen iets zwarts aan. Met een doffe plof stort een jonge kauw neer op het gravel, vlak voor Tinka’s voeten. Tinka ontfermt zich over het diertje en al gauw blijkt, dat de vogel en het besmeurde standbeeld verband houden met elkaar. Vastberaden en onvermoeibaar gaat ze samen met het kauwtje op zoek naar degene die het woord help heeft geschreven.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's129
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurFrans van Duijn
  Korte levensbeschrijving

  Frans van Duijn is in 1963 geboren in Noordwijk aan Zee. Tegenwoordig woont hij in Haarlem. Al tijdens zijn jeugd droomde hij van het schrijverschap. Op de middelbare school, op de universiteit – geschiedenis in Leiden – en ook tijdens zijn werk als journalist besteedde hij veel tijd aan het schrijven van korte verhalen. Ze werden gepubliceerd in het literaire tijdschrift Maatstaf en het humoristische magazine van Margreet Dolman, Mens & Gevoelens.
  In 2002 debuteerde hij met Perzikman als schrijver van politieromans bij uitgeverij Ellessy Crime in Arnhem. Hiermee kwam hoofdinspecteur Nagel tot leven, de held die ook moorden oplost in Engel (2003) en Maniak (2005). Voor zijn drie detectives ontving hij een ster in de VN-thrillergids en op Crimezone scoorde hij er zelfs drie. In 2006 werd Maniak (in totaal 5 drukken) opgenomen in een omnibus van The Reader’s Digest serie Het Beste Boek. (oplage 30.000 exemplaren).
  Als sportjournalist werkte hij onder meer bij het Haarlems Dagblad, weekblad Sportvisie en het voetbaltijdschrift Johan. Hier deed hij inspiratie op voor het voetbaljeugdboek Een dansje bij de hoekvlag (2004, Bellevue, 12+) en Droomdoelpunt (2006, Ellessy Jeugd, 8+), een kinderboek dat wederom voetbal als onderwerp heeft.
  In 2009 kwam hij echt op stoom als het om het schrijven van sportboeken voor de jeugd gaat. Toen verscheen bij uitgeverij Van Goor in Houten De toverstick (9+), een hockeysprookje dat binnen vijf maanden een tweede druk beleefde.
  In 2010 verscheen bij dezelfde uitgever Het Sprintkanon (11+), een jeugdboek over atletiek en een verstandelijk beperkt meisje. Voor dit boek putte hij rijkelijk uit zijn werk in een gezinsvervangend tehuis in Heemstede, waar hij van 2004 tot 2010 parttime begeleider was. Daarna verscheen in 2011 bij Van Goor Isa, wereldspits (9+), een boek over meisjesvoetbal waarin de heldin geen voetbalprof wordt maar banketbakker.
  Tussen de bedrijven door maakte hij tevens vanaf 2008 tot heden negen boekbewerkingen voor uitgeverij Eenvoudig Communiceren in Amsterdam. Hij ‘hertaalde’ onder andere werk van Herman Melville, Ronald Giphart en Simone van der Vlugt.
  In 2011 en 2012 was Franms van Duijn naast zijn werk als freelance journalist en schrijver werkzaam in een Haarlems verpleeghuis op een afdeling geriatrie. De hier opgedane ervaringen wil hij ooit nog eens verwerken in een ‘zorgthriller’.
  In 2013 schreef hij Tinka’s mooiste smash en inmiddels staat er ook een jeugdboek over een paardenmeisje in de steigers, want hij kan het schrijven niet laten.

  Verschijningsdatum2014-05-10

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-635-7
  EAN nummer
  9789089546357
  Auteur
  Frans van Duijn