Torenval
Afbeelding van Torenval
Afbeelding van Torenval

Torenval

Spannende roman over jonge journalist vol idealen die het middelpunt wordt van een groot schandaal

€ 18,95  Omschrijving

  Rutger Rietman is een jonge journalist met idealen. Bij een populair familieweekblad maakt hij zonder zich erg in te spannen een bliksemcarrière.
  Op een gure winterdag bezet hij samen met enkele actievoerders een boortoren in Noord-Groningen. Deze levensgevaarlijke onderneming, gericht tegen de opslag van atoomafval in de noordelijke zoutkoepels, lijkt een geweldig succes, totdat een verschrikkelijk geheim in de openbaarheid komt.
  Ongewild wordt Rutger het middelpunt van een groot schandaal. In zijn werk maar ook persoonlijk raakt hij verstrikt in een web van leugens en hypocrisie. Uiteindelijk raakt hij niet alleen zijn idealen kwijt, maar ook zijn reputatie en zijn geloofwaardigheid. En als hij al lang denkt de catastrofe voorbij te zijn, verliest hij tenslotte zijn naïviteit.
  Torenval geeft een soms ironische schets van goede bedoelingen met rampzalige consequenties, en het vervagend onderscheid tussen schijn en werkelijkheid.

  Torenval is het fictiedebuut van Jan Folkerts: een roman tegen het decor van de jaren zeventig van de vorige eeuw, waarin het stijlregister van de populaire weekbladpers doorklinkt.

  Meer info, zie: www.torenval.nl

  Formaat145x210
  Aantal pagina's214
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJan Folkerts
  Korte levensbeschrijving

  Jan Folkerts (Zaltbommel, 1953) groeide op in Gelderland, studeerde journalistiek in Utrecht en was enige jaren werkzaam als journalist in Amsterdam en Groningen. Hij studeerde vervolgens geschiedenis in Groningen, en werkte in leidinggevende functies bij de Rijksarchiefdienst en de gemeenten Zwolle en Leeuwarden. In de laatste stad was hij onder meer acht jaar directeur van het Historisch Centrum Leeuwarden. Hij publiceert geregeld op historisch en cultureel gebied in het Nederlands, Fries en Engels. Sinds 2008 is hij gemeentesecretaris van de Friese plattelandsgemeente Littenseradiel.

  Verschijningsdatum2011-11-04

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-343-1
  EAN nummer
  9789089543431
  Auteur
  Jan Folkerts