Tussen hemel, ijs en aarde - herdruk
Afbeelding van Tussen hemel, ijs en aarde - herdruk
Afbeelding van Tussen hemel, ijs en aarde - herdruk

Tussen hemel, ijs en aarde - herdruk

Tweede druk met voorwoord Mart Smeets. Biografie schaatster Carla Zijlstra over carrière als topsporter en haar leven daarnaast en erna.

€ 22,50  Omschrijving

  Hoe houd je de focus scherp op het ijs, de baan en de blokjes en hoe blijf je ook nog eens normaal vrouw als je traint als een man? In het autobiografische ‘Tussen hemel, ijs en aarde’ blikt Carla Zijlstra op een intrigerende manier terug op haar carrière als topsporter. Wat doe je, maar vooral wat doet het met je. Ze laat de lezer voelen hoe het is om creatieve naïeve gedrevenheid te vervangen door bijna masochistische discipline.
  Dit boek gaat niet alleen over succes, maar ook over teleurstelling. Slikken, ademhalen en weer verder gaan, altijd maar weer verder gaan. Het gaat niet alleen over schaatsen maar ook over een leven daarnaast en erna. Hoe is het om gewoon als vrouw begeerd te worden en eens niet op techniek te hoeven letten, op ranglijsten te staan, hoe is het om zonder regels en conventies er gewoon te mogen zijn?

  Zijlstra: “Ik wil je meenemen achterop mijn fiets en in de luwte van mijn slag. Door de bocht en op het rechte eind. Ik wil je vertellen hoe dat voelde, wat het met me deed en hoe het mijn verdere leven vorm gaf.”

  Tussen hemel ijs en aarde_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x22 mm
  Aantal pagina's 326
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Carla Zijlstra
  Biografie

  Carla Johanna Zijlstra, geboren op 15 maart 1969, was twaalf jaar lang vooral schaatsster. Een stayer, iemand van de lange adem. Pas na 3000 meter, als anderen amper meer op hun benen konden staan begon zij in haar lijf kracht en gemak te voelen. Tien keer Nederlands kampioen, twee keer tweede bij het wereldkampioenschap. Drie Olympische Spelen. Twee keer vierde. Ze trouwde met de Australische olympische langlaufer Anthony Evans en woont nu met haar man en kinderen in Australië.

  Verschijningsdatum 30-01-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-027-4
  EAN nummer
  9789463650274
  Auteur
  Carla Zijlstra