Twee mannen
Afbeelding van Twee mannen
Afbeelding van Twee mannen

Twee mannen

Hilarische roman over macht, onvermogen en mannen aan de top

€ 17,95  Omschrijving

  Met de komst van de nieuwe burgemeester, Jack de Pouw, wordt alles anders. Tjerk de Vries, directeur van de haven, die altijd vond dat hij de baan van zijn leven had, wordt vanaf dag een tegengewerkt door De Pouw. Tjerk de Vries mist de samenwerking met de oude burgemeester en heeft de neiging om er de brui aan te geven.
  Maar dan komt er een moment dat Tjerk besluit dat niet hij, maar De Pouw het veld moet ruimen. Ondertussen botert het in huize De Pouw bepaald niet tussen Jack en zijn echtgenoot Peter.

  Twee mannen’ is een hilarische roman die zich afspeelt in het decor van Harlingen.
  Het is een roman over macht, bestuurlijke spelletjes, een relatie die op de klippen loopt en een gemeenteraad die niet functioneert.
  ‘Twee mannen’ geeft ook inzicht in mensen (mannen) aan de top die last hebben van een narcistische persoonlijkheidsstoornis. De gevolgen van deze ‘toppers’ zien we dagelijks terug in het nieuws. Denk maar aan DSB, ABN Amro en De Amarantis Onderwijsgroep.
  Maar het is bovenal een humoristische roman die leest als een trein.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's194
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurMurk de Jong en Anneke Schaafsma
  Korte levensbeschrijving

  Het schrijversechtpaar Murk de Jong en Anneke Schaafsma is gedurende twee jaar regelmatig naar Suriname gereisd om te genieten van dat mooie tropische land, maar ook om boeken en artikelen te schrijven. Ze hebben tijdens deze sabbatical hun eerste gezamenlijke roman ‘Twee mannen’ geschreven. Voor hun vertrek naar Suriname was Murk de Jong daadwerkelijk directeur van Harlingen Seaport. Deze roman is daarop geïnspireerd, maar komt geheel voort uit de fantasie van de beide schrijvers.

  Tweede auteurn.v.t.
  Biografie 2e auteurn.v.t.
  Verschijningsdatum2013-06-12 00:00:00

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-531-2
  EAN nummer
  9789089545312
  Auteur
  Murk de Jong
  co-auteur
  Anneke Schaafsma