Veldslag om Viridis
Afbeelding van Veldslag om Viridis
Afbeelding van Veldslag om Viridis

Veldslag om Viridis

Machtsspel tussen gemeente en projectontwikkelaar leidt tot onverwachte ontknoping voor voetbalclub Viridis

€ 24,50  Omschrijving

  In het fraaie Schone heerst een gezonde rivaliteit tussen twee voetbalclubs. Sparta beschikt over een splinternieuwe accommodatie aan de rand van de stad. Viridis voetbalt vanaf de oprichting op het romantisch gelegen complex De Eikenhorst. Het nieuwe seizoen vangt aan. Niets wijst erop dat het een vreemde jaargang zal worden. Opmerkelijk anders is alleen de start van het vierde elftal. De ploeg van aanvoerder Gerard Dekker is versterkt door de komst van Johan Koster, ex-vedette van het vlaggenschip.
  Maar dan laat projectontwikkelaar De Vrieze zijn oog vallen op de velden van Viridis. Hij weet ook wethouder Wittink voor zijn plannen te interesseren. Gaat de voetbalclub wijken voor bouwplannen? Er wordt zware druk uitgeoefend op belangrijke Viridianen. Zwichten zij voor geld, voor intimidatie, voor fysiek geweld? Verscheidene bestuursleden spelen een dubieuze rol.
  Docent Gerard Dekker, zijn timmervriend Flop Pastoor en de rest van het drankelftal worden onrustig van de donkere wolken die zich samenpakken boven De Eikenhorst. Een logistiekleerling van Dekker werkt bij horecagroothandel Fun4Fun. Als hij op een dag een bestelling moet afleveren in de kantine van Viridis doet hij een vreselijke ontdekking. Is het einde van Viridis nabij?

  Formaat

  145x210

  Aantal pagina's 487
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Kees Kager

  Biografie

  Kees Kager (1954) woont in de kop van Noord-Holland en is daar docent aan een ROC. Hij werkt met laagopgeleide jongeren. Kager was in zijn vrije tijd jarenlang actief amateurvoetballer en freelance journalist. Hij schreef veel over sport voor de regionale pers. Ook staat hij bekend als schrijver van columns en korte verhalen. Zijn stukjes vonden hun weg naar de meest uiteenlopende tijdschriften. Van Viva tot Vrij Nederland, van Speciaal tot de VPRO-gids, van Binnenlands Bestuur tot Grasduinen, van MGv tot Propria Cures. Kager observeert scherp en ontwapent de lezer met zijn humor.

  De pers over zijn debuutroman ‘Het Zwanenwater’ (2005):
  “Kager, zelf leraar, zet de moeilijke verhoudingen op school mooi neer en
  brengt regelmatig humor in.”
  Crimezone

  De pers over ‘De koorzangers’ (2009):
  “Kager kan mooi vertellen. Een heel aardig boek voor in de vakantiekoffer.”
  Noordhollands Dagblad

  Verschijningsdatum

  14-11-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-706-4
  EAN nummer
  9789089547064
  Auteur
  Kees Kager